De ce sunt plictisitoare prezentările PowerPoint?

De ce sunt plictisitoare prezentările PowerPoint?

Există o mulțime de motive pentru care prezentările de tip PowerPoint pot fi plictisitoare. Iată două aspecte cheie:

1. Prea mult text

Mulți oameni cred că trebuie să pună pe ecran tot ce vor să împărtășească pe diapozitive atunci când creează prezentările PowerPoint (sau prezentări cu orice software de punte de diapozitive, cum ar fi Google Slides sau Apple Keynote). Pur și simplu diapozitivele sunt umplute cu liste cu marcatori sau cu paragrafe prea lungi.

Există multe lucruri pe care vrem să le împărtășim și vrem să le prezentăm în cât mai puține diapozitive.

Încercarea de a înghesui toate informațiile în diapozitive este o greșeală crucială care duce la slide-uri supraaglomerate și garantează că prezentarea ta va fi plictisitoare și greu de urmărit.

Cu cât diapozitivele sunt mai aerisite și puține, cu atât mesajul tău va fi mai puternic.


2. Prea puține imagini

Un studiu recent a constatat că slide-urile PowerPoint supraîncărcate de text pot duce la „distragere a atenției, plictiseala și blocarea procesului de asimilare”, în timp ce o prezentare bine concepută face ca publicul să fie mult mai implicat și asimilarea informațiilor să aibă loc mult mai ușor.

În plus, să nu uităm că PowerPoint este un mediu vizual. Oamenii nu au venit la prezentarea ta pentru a citi text de pe un ecran. Oamenii vin să te asculte prezentând informații importante. Și, cel mai bun mod de a prezenta informații este prin imagini.

Cercetările arată că oamenii absorb efectiv informațiile mai repede și le amintesc mai bine și mai mult atunci când sunt prezentate vizual. Iar o prezentare vizuală nu ajută doar publicul, ci și pe tine!

Un alt studiu recent a constatat că 91% dintre oameni consideră că o serie de diapozitive bine concepute i-ar face să se simtă mai încrezători atunci când susțin o prezentare.

Așadar, nu numai că publicul tău se va bucura de prezentarea ta, ci și tu te vei simți ca un prezentator mai bun!

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

Pentru înscrieri click AICI

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *