De ce se bâlbâie Elon Musk în timpul prezentărilor?

De ce se bâlbâie Elon Musk în timpul prezentărilor?

Elon Musk se bâlbâie în timpul prezentărilor pentru că este un introvertit și a ține un discurs în fața oamenilor îl emoționează și îi afectează vorbirea (se bâlbâie). De asemenea, are mult mai puțin timp să se pregătească pentru prezentări deoarece este destul de ocupat să conducă mai multe companii de prestigiu.

Elon Musk este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri și antreprenori din lume. El este fondatorul și CEO-ul SpaceX, co-fondatorul Tesla Motors și președintele SolarCity. Este, de asemenea, fondatorul The Boring Company.

Este important să facem un pas înapoi pentru a ne da seama ce putem învăța din asta. Succesul masiv al lui Musk, chiar dacă are abilități de vorbire neșlefuite, ar trebui să ne dea încredere în propriul nostru potențial. Mai mult, ar trebui să ne reamintească să ne concentrăm pe conținutul prezentărilor noastre și nu doar pe livrare.

 

Dificultatea de a vorbi în public

Este bine cunoscut faptul că vorbirea în public poate fi dificilă pentru unii oameni, chiar și pentru cei care au succes în domeniile lor. Unii oameni tind să se emoționeze extrem de tare în timpul prezentărilor sau al discursurilor deoarece publicul îi va urmări și îi va judeca în funcție de ceea ce spun sau fac.

Elon Musk nu este diferit de acești indivizi și poate avea aceeași problemă atunci când vine vorba de vorbit în public. De fapt, chiar el a recunoscut că are îndoieli cu privire la vorbitul în public într-o postare pe Twitter. El a spus: „Sunt un vorbitor atât de nepriceput! La naiba”, ceea ce arată că este conștient de faptul că se bâlbâie în timpul prezentărilor.

 

El este un antreprenor, nu un vorbitor în public

Doar pentru că cineva este bun la un lucru nu înseamnă că va fi bun la toate. Elon Musk s-ar putea să nu aibă același nivel de expertiză în vorbirea în public ca în antreprenoriat sau în alte domenii.

Acesta ar putea fi un alt motiv pentru care se bâlbâie în timpul prezentărilor și discursurilor. Poate îi lipsește pur și simplu încrederea necesară pentru a vorbi în public.

 

Presiunea de a oferi o prezentare bună

Când ești CEO sau fondator al unei companii, există o mare presiune asupra ta pentru a oferi prezentări bune. Acest lucru este valabil mai ales atunci când încerci să strângi bani sau să-ți promovezi compania în fața potențialilor investitori sau clienți.

În astfel de cazuri, succesul companiei tale este pe în joc și vrei să te asiguri că prezentarea merge bine. Această presiune poate determina unii oameni precum Elon Musk să se bâlbâie în timpul prezentărilor deoarece au emoții și le e frică să ofere o prezentare care le-ar putea distruge reputația sau compania.

 

El și el om, iar uneori oamenii se mai bâlbâie

Elon Musk este doar o altă ființă umană care se întâmplă să fie un antreprenor de mare succes și un magnat de afaceri. Ca ființă umană, este predispus să facă greșeli, iar bâlbâiala în timpul prezentărilor ar putea fi una dintre aceste greșeli.

 

Ce putem învăța din stilul de prezentare al lui Elon Musk

Elon Musk nu se teme să-și arate adevăratul sine în timpul prezentărilor. Nu încearcă să-l ascundă sau să pretindă că nu se bâlbâie când, în realitate, probabil că știe foarte bine ce se întâmplă cu el însuși.

Stilul său de prezentare ne arată importanța de a fi autentic și sincer cu privire la cine ești ca persoană, în loc să încerci să fii altceva doar pentru că tu crezi că te va face să arăți mai bine.

De asemenea, nu se teme să facă greșeli în timpul discursurilor și prezentărilor sale, ceea ce poate fi o lecție importantă pentru noi toți. Nu ar trebui să ne fie frică să facem greșeli deoarece așa învățăm și ne îmbunătățim în viață.

 

Concluzie

În concluzie, există mai multe motive posibile pentru care Elon Musk se bâlbâie în timpul prezentărilor. După cum am discutat mai sus, s-ar putea datora presiunii de a oferi o prezentare bună la care se adaugă și tipul său de personalitate.

Cu toate acestea, putem învăța multe din stilul său de prezentare și din modul în care se descurcă în timpul prezentărilor. A fi autentic și sincer cu noi înșine este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face în viață.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *