De ce să ne antrenăm dicția zilnic

De ce să ne antrenăm dicția zilnic

Zi de zi suntem nevoiți să vorbim, să comunicăm și, mai important, să o facem așa cum trebuie, ca niște profesioniști. Fie că vorbim despre mediul organizațional, social sau personal, vorbirea corectă și comunicarea eficientă trebuie să fie prezente. Nu prea există scuză când vine vorba despre dicție și vorbire corectă. În cazul de față, proverbul „spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești” devine „arată-mi cum vorbești ca să-ți spun cine ești”.

Dicția și vorbirea spun mai multe lucruri despre noi de cât ai fi crezut. Dicția este cartea noastră de vizită. Oriunde mergem și oricând vorbim ne lăsăm amprenta. Oamenii din jurul nostru fie ne vor asculta, fie vor face eforturi pentru a înțelege ce vrem să spunem, fie ne vor ignora. Atunci când te afli înconjurat de mai mulți oameni sau atunci când te afli la un interviu nu trebuie să te forțezi să suni perfect. Dicția este un mod de viață și, cu cât exersezi mai mult, cu atât mai simplu va fi pentru tine.

Și, dacă vorbim despre antrenamentul dicției, ei bine, acesta este unul constant. Imaginează-ți că vrei să-ți lucrezi corpul. Începi să faci sport și să mergi la sală. Și, desigur, nu mergi doar o dată la sală sau de 3 ori pe an. Așa este și în cazul dicției. Dicția este precum un mușchi. Cu cât îl antrenezi mai mult, cu atât vorbirea va fi mult mai eficientă. Partea bună este că un antrenament al dicției nu durează atât de mult ca cel din sala de forță. Porți „trage de fiare” maximum jumătate de oră pe zi.

Găsește un timp al zilei când poți exersa. Asigură-te că nu te deranjează nimeni, nu vrei să fii întrerupt. Găsește un loc confortabil, ia manualul și apucă-te de exersat. Dicție.ro recomandă încălzirea vocală în fiecare dimineață. Această încălzire este vitală deoarece, atunci când ne trezim, mușchii feței (limba, nasul etc.) trebuie încălziți. Partea bună este că poți face această încălzire oriunde: în lift, în mașină, în taxi etc.

Comandă MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” – de CARMEN IVANOV

Într-o lume a comunicării calitatea vorbirii devine deosebit de importantă. Calitatea vorbirii constă în claritatea sunetelor, corectitudinea pronunţiei şi cursivitate. Pentru foarte multe persoane calitatea vorbirii este un aspect deosebit de important în profesia practicată. Tu cât investeşti în imaginea ta?

Manualul de dicție „Șase sași în șase saci” este singura carte de dicție disponibilă astăzi pe piață. Cartea vă oferă cele mai bune și cele mai noi metode de exersare a elementelor dicției: volumul vocii, ritm, pronunție, tonalitate, respirație și dificultăți de articulație, adaptate la cerințele actuale ale pieței. Totodată, în manualul de dicție Șase sași în șase saci, veți descoperi cea mai vastă culegere de exerciții cu peste 300 de aplicații practice. Și cei care au defecte de vorbire pot folosi această carte pentru că aici vor găsi soluțiile pentru rezolvarea acestor particularități de rostire.

 

De asemenea, dacă nu ai timp într-o dimineață să-ți faci antrenamentul sau ai uitat cartea acasă, poți folosi AUDIOBOOK-UL ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI.

 

„Șase sași în șase saci” este primul audiobook de dicție interactiv din România. Acesta se adresează în special oamenilor care nu au mult timp la dispoziție, dar care își doresc îmbunătățirea calității vorbirii. Odată cu lansarea acestui CD, persoanele care vor să aibă un discurs mai bun, să vorbească mai clar și mai corect, au acum un instrument unic în România care propune o metodă interactivă de exersare.

Audiobook-ul „Șase sași în șase saci” poate fi folosit atât la volan, cât și în timpul liber. Exercițiile prezente pe acesta permit utilizatorilor să își exerseze dicția și să se distreze în același timp.

Nu uita, dicția este cartea ta de vizită. Indiferent de momentul zilei și de persoanele care te înconjoară, trebuie să fii în formă maximă. Nu mai sta pe gânduri. Începe antrenamentul chiar astăzi:

D
– dedicare

I
– implicare

C
– comunicare

Ț
– drept la Țintă

I
– iscusință

E
– exersare → expert

 

De asemenea, te poți înscrie la:

↘ Cursurile de public speaking

↘ Cursurile de dicție de grup

↘ Curs individual de dicție

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *