De ce să folosești tehnici de storytelling în public speaking?

De ce să folosești tehnici de storytelling în public speaking?

Mulți consideră cele două arte total separate: arta povestirii (storytelling) și arta vorbitului în public (public speaking). Ei bine, se pare că cele două ar trebui să se bazeze una pe cealaltă deoarece amândouă oferă beneficii atunci când vine vorba de a transmite un mesaj unui public.

Iată ce spun studiile: când informațiile sunt prezentate sub forma unei povești, șansele ca oamenii să și le amintească sunt de 22 de ori mai mari decât furnizarea lor în forma brută.

Dacă vrei ca oamenii să-și amintească informațiile pe care le prezinți, spune o poveste. Studiile arată că oamenii au de 22 de ori mai multe șanse să-și amintească informațiile dacă sunt prezentate sub forma unei povești. Acest lucru se datorează faptului că poveștile sunt mai captivante și mai memorabile decât faptele seci. Când spui o poveste, asigură-te că te concentrezi pe emoții și incluzi detalii vizuale, senzoriale. Acest lucru va ajuta publicul să se conecteze cu povestea și să-și amintească informațiile pe care încerci să le comunici.

Cu cât vei putea dezvolta mai multă conexiune personală și emoțională, cu atât publicul va rămâne mai implicat în prezentarea ta.

 

foto: Pexels

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *