De ce dezvoltarea limbajului este importantă pentru un copil

De ce dezvoltarea limbajului este importantă pentru un copil

Limbajul este o abilitate importantă care permite unei persoane să comunice. Un copil începe să-și dezvolte limbajul chiar înainte de a putea folosi cuvintele, întocmai ca un bebeluș care plânge pentru a-și satisface nevoile. Întârzierea abilităților lingvistice poate provoca frustrare pentru un copil, precum și o înțelegere greșită a mesajului din partea celorlalți atunci când încearcă să transmită ceva. Dezvoltarea limbajului este importantă pentru un copil pentru a schimba în mod adecvat informația cu alții într-un mod semnificativ.

😄 Importanța abilităților lingvistice

Limbajul nu este același lucru cu vorbirea. Limbajul constă dintr-un set de standarde sociale care arată înțelegerea sensurilor din spatele cuvintelor, alcătuirea propozițiilor din cuvinte pentru a comunica și înțelege comenzile, direcțiile și informațiile date de alții. Copiii trebuie să-și dezvolte abilitățile lingvistice pentru a relaționa cu părinții și cu semenii lor, precum și pentru a se transforma într-o persoană care poate interacționa social cu ceilalți de-a lungul vieții într-un mod eficient.

😄 Repere specifice vorbirii

Fiecare copil urmează propriile repere pentru dezvoltarea limbajului, dar, în general, ar trebui să prezinte anumite comportamente la o anumită vârstă. Până la 12 luni, un bebeluș recunoaște și reacționează la sunetul numelui său. Până la 2 ani, un copil are un vocabular de aproape 300 de cuvinte și poate răspunde la comenzi simple. Până la 3 ani, el are un vocabular de aproape 1.000 de cuvinte, el poate înțelege conceptul de opoziții și poate vorbi în propoziții de până la nouă cuvinte.

😄 Dezvoltarea vorbirii

Un părinte poate încuraja dezvoltarea abilităților lingvistice ale copilului, interacționând regulat, cântând cântece și citind povești. Copilul trebuie încurajat să poată vorbi despre ziua petrecută sau să explice plăcerile și nemulțumirile. Un părinte poate juca jocuri cu un copil, cum ar fi numirea obiectelor, jocuri de rol sau de imaginație. Vizitarea unei biblioteci, citirea poveștilor sunt lucruri pe care un părinte ar trebui să le facă pentru a încuraja dezvoltarea limbajului.

😄 Lucruri de luat în considerare

În timp ce majoritatea copiilor își urmează propriul calendar în ceea ce privește dezvoltarea limbajului, există unele semne care pot indica o îngrijorare. Un copil între 18 și 24 de luni care nu este în măsură să urmeze comenzi  de bază sau care are probleme pentru a face vocalizări poate prezenta semne ale unei dificultăți de dezvoltare a limbajului. Pentru un copil mai mare de 2 ani, poate fi nevoie de ajutor profesional dacă discursul său este neinteligibil de cele mai multe ori sau dacă nu încearcă să copieze sunete sau gesturi.

 

😄 Dicție, pronunție, exprimare

Dicția, mai ales dacă este făcută de mic, îl va ajuta enorm pe cel mic, mai ales în perioada adolescenței și în cea adultă. Cei mici au o capacitatea mult mai mare de a asimila informații, de aceea este important să învețe cum se pronunță corect, ce este acela un ton, cum controlezi volumul și ritmul vorbirii și cum comunici cât mai eficient.

 

😄 Manualul de dicție pentru copii: Străfurnica și prietenii

Manualul de dicție pentru copii: Străfurnica și prietenii săi cuprinde peste 400 de aplicații practice și 20 de povești ilustrate cu exerciții de dicție ascunse în ele.

Click AICI pentru a comanda manualul

În jur de 2000 de copii sunt diagnosticaţi anual cu tulburări de vorbire sau de scriere. Pentru ei, e vital ca părinţii să-şi dea seama că lucrurile nu stau tocmai bine şi să-i ducă din vreme la un specialist. Foarte multe dintre defectele de vorbire pot dispărea cu totul prin exerciţiu sau pot fi măcar atenuate dacă sunt identificate la timp.

Ce te faci însă dacă puştiul tău nu pare să aibă mari probleme, dar parcă nici nu vorbeşte cum ar trebui? Îi e lene să pronunţe răspicat şi să-şi formuleze corect şi complet propoziţiile sau vorbeşte repede şi ciunteşte cuvintele de nu mai înţelegi nimic. Cititul cu voce tare, povestitul şi nişte exerciţii amuzante de dicţie pot face minuni.

Cine este Străfurnica?
Străfurnica este personajul care îi va introduce pe cei mici în lumea imaginară şi plină de aventuri din cele 20 de poveşti din manualul de dicţie. Intenţia mea a fost de a crea un univers nou, cu un personaj principal nemaiîntâlnit. Menirea Străfurnicii este să rezolve toate problemele prietenilor săi şi să se implice în cele mai năstruşnice aventuri. Şi evident, să te facă să citeşti de mai multe ori un paragraf, până reuşeşti să pronunţi toate sunetele.

 

De asemenea, dacă vrei să participi la acest proces de dezvoltare a limbajului și să-i oferi copilului tău un exemplu, comandă Pachetul pentru copii și părinți.

Click AICI pentru a comanda Pachetul dicție copii și părinți.

Comandă acum manualele de dicţie pentru copii. Plătești la livrare. Pachetul conține: manual de dicție: „Străfurnica și prietenii săi„, manual de dicție: „Străfurnica, în căutarea Atlantidei” și manualul de dicție pentru adulți „Șase sași în șase saci„.

☎ Pentru comenzi telefonice sună la 0728855221.

Îl poți înscrie pe cel mic la cursuri de dicție specializate, unde va învăța secretele vorbirii corecte:

👄 Curs de dicție pentru copii – Online

👄 Curs de dicție pentru copii individual

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *