De ce avem nevoie de o carte de dicție

De ce avem nevoie de o carte de dicție

Chiar dacă trăim în secolul în care ne place să credem că le știm pe toate și că orice este ușor de realizat, există un lucru care, pe cât de simplu pare la prima vedere, nu este deloc așa.

Vorbim despre vorbit. Cu toții știm să vorbim. Unii mai puțin, alții mai mult, și aici nu mă refer la cantitate ci la calitate. În zilele noastre, se pune tot mai puțin preț pe vorbirea corectă și mult mai mult preț pe înfățișare. Însă, dacă stăm să ne gândim un pic, totul e bine și frumos atunci când ești frumos, asta până la proba contrarie. Adică până ce respectivul începe să vorbească. Încearcă să te concentrezi într-o zi, în care ai de făcut mai multe drumuri, și să îi asculți pe cei din jurul tău: pe cei care stâlcesc toate cuvintele pentru că nu deschid gura, pe cei cărora nu le pasă cum vorbesc, pentru că nu le pasă de ei și de viitorul lor.

carte de dictie

De ce spun asta? Pentru că în orice meserie, cel care vorbește corect și clar are șanse mai mari de reușită decât unul pe care abia reușești să-l înțelegi ce spune. Fie că vorbim despre avocați, jurnaliști, psihologi, coordonatori de proiecte, purtători de cuvânt, politicieni, oameni de vânzări, oameni de publicitate, toți trebuie să luptăm pentru o limbă română corect rostită și bine închegată care să „înghesuie” gloata de cetățeni care transformă limba noastră într-una stricată. Asta ca să nu mai vorbim despre cei cu grave defecte de vorbire care pot să-și corecteze aceste deformări ale fonației cu ajutorul manualului de dicție.

Pentru o Românie cu dicție, cumpără cartea “Șase sași în șase saci”, singurul manual de dicție din România.

Pentru comenzi, intrați AICI sau AICI


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *