Dacă nu te simți așa la locul de muncă, dă-ți demisia

Dacă nu te simți așa la locul de muncă, dă-ți demisia

Oamenii trebuie să muncească. Și aici nu mă refer la nevoile de bază: un acoperiș deasupra capului și pâine pe masă. Singurul motiv întemeiat este pentru că societatea cere acest lucru. Sistemele în care noi operăm și existăm nu sunt perfecte sau necesare, însă există.

Dar oamenii muncesc pentru o altă cauză: trebuie să rămână activi. Pur și simplu nu suntem făcuți pentru a sta degeaba. Asta ne-ar suci mințile. Trebuie să simțim că avem un anume scop pe această lume, un scop care să ne facă pe noi să credem că rolul nostru este important și de neînlocuit. Ținând cont de aceste reguli, job-ul potrivit ți-ar putea face viața una excepțională, asta în vreme ce locul de muncă greșit ar putea să te facă să regreți că trăiești.

Așadar, dacă job-ul tău pe care îl ai acum nu îți permite să simți următoarele lucruri, sfatul meu ar fi să o lași baltă:

#1 Satisfacție

Uită de fericire. Fericirea e evazivă și nu merită să alergi după ea. Desigur, colegii tăi trebuie să te facă să răzi. Când te duci la serviciu, ar trebui să ai acea satisfacție și acel zâmbet pe față, mai ales când știi că te așteaptă o zi nouă. Dar să fim serioși, cine este fericit la serviciu? E muncă, până la urmă. Oamenii vor face întodeauna mai puțin, chiar dacă ar putea să facă mai mult. Stă în natura noastră.

Ideea de bază este să simți o satisfacție când mergi la job. Poate că nu este job-ul vieții tale, dar poate fi în drumul tău spre el.

#2 Curiozitate

Oamenii nu privesc curiozitatea ca pe o emoție pozitivă la locul de muncă. Se spune că pisica a murit pentru că a fost curioasă, însă tocmai curiozitatea a făcut-o să se ridice din leneveala sa.

Dacă ești curios înseamnă că ești și interesat. Nu reușim să găsim lucruri care să ne stârnească respectiva curiozitate, devenim plictisiți. Tocmai de aceea nu trebuie să găsiți un loc de muncă plictisitor. Te plictisești la job, cauți altul.

#3 Recompense

Cu toții iubim banii. Nu-i iubim pentru că sunt frumoși, ci pentru că iubim modul de viață pe care ni-l oferă.

Problema care intervine este următoarea: joburile plătite bine sunt cele pe care le urâm cel mai mult și care ne mănâncă cel mai mult timp. Tocmai de aceea trebuie să ne punem întrebarea: de ce să îmi petrec viața încercând să fac bani, dacă n-o să am niciodată timpul să îi cheltui. Merită?

#4 Motivație

Motivația ne dă energia necesară pentru a face orice. Orice lucru pe care îl facem este pentru că suntem motivați. De aceea ne mișcăm, facem schimbări, trăim. Și, da, este posibil să îți creezi propria motivație, însă dacă vrei cu adevărat să ai succes, creează-ți un stil de viață care să consolideze scopul principal. Spre exemplu, dacă vrei să îți cumperi o casă nouă nu este suficient doar să îți dorești asta, și-apoi întreaga zi doar să stai pe internet și să citești informații neînsemnate de pe rețele de socializare, ci chiar să muncești pentru a-ți atinge scopul.

CURSURILE DICTIE.RO SUNT DISPONIBILE AICI

#5 Optimism

Petrecem extraordinar de multe ore din viață muncind pentru a avea cele necesare sau chiar pentru a supraviețui. Acest aspect ar putea face ca viziunea asupra existenței noastre să fie descurajatoare.

Există totuși o cale sigură de a-ți da seama dacă trebuie neapărat să renunți la jobul tău actual. Și asta se întâmplă atunci când începi să simți că îți pierzi speranța, atunci când îți e groază că trebuie să te trezești a doua zi, de dimineață.

Viața este despre perspectivă. Dacă reușești să ai o perspectivă potrivită în viață, atunci vei duce o viață destul de fericită. Dacă ai o perspectivă greșită, atunci vei fi nefericit. Fără speranță, viața nu prea mai are niciun sens.

Foto: Elitedaily


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

2 Comentarii

  • Felicia Posted 13/09/2017 21:38

    Cand nu esti apreciat cum se cuvine la locul de munca, fa ti curaj si pleaca pentru ca zice o vorba romaneasca…un sut in dos inseamna un pas inainte, deci bafta tuturor curajosilor care o iau de la capat!

    • Magdalena Posted 20/01/2018 14:18

      Buna ziua. Fff adevarat asa ma simpt eu, sant o fire energica, muncitoare, imi place sa ies, sa am activitare. Prob e ca eu am un serviciu greu, ma trezesc la 4 dim si muncesc incontinuu pana la ora 12:00-13:00, am o colega care de-abia vorbeste, ea a venit inaintea mea si e un fel de responsabila, eu ma simpt tot timpul ca tr sa fac tot ce spune ea, nu merg cu satisfactie la munca. Simpt ca nu vreau sa ma mai duc, dar am si o situatie in care cresc singura un copil si nu stiu cum sa fac?

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *