Cuvintele greșite – un pericol pentru copiii mici

Cuvintele greșite – un pericol pentru copiii mici

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

Vocabularul…ce ne-am face fără el? Dar ce s-ar face un copil fără el? Ei bine, toate cuvintele acestea înmagazinate încă de la vârste fragede îl vor forma ca adult. Există o anumită perioadă (3-6 ani) când abilitatea copiilor de a prinde cuvinte, de a le înțelege și de a le înmagazina este la cote maxime. Ar mai fi totuși o CONDIȚIE: ca aceste cuvinte să fie și corecte. Dacă nu îl înveți de mic, procesul acesta la perioadă adultă va fi mult mai greu.

 

➡  Astăzi avem drept exemplu un cântecel pentru copii, unul cu rățuște:

Lucrul cel mai îngrijorător, pe lângă greșeala menționată, este numărul de vizualizări. Tot ce trebuia făcut în această situație era să se consulte un dicționar.

➡ Ce spune DOOM2:

 

Acesta este doar un exemplu. În ceea ce privește lumea desenelor animate sunt strecurate o mulțime de greșeli. În calitate de părinte trebuie să fii foarte selectiv și să asculți la rândul tău ce ascultă și copilul tău.

 

📕 Străfurnica și prietenii săi, Manual de dicție pentru copii

Străfurnica este personajul care îi va introduce pe cei mici în lumea imaginară şi plină de aventuri din cele 20 de poveşti din manualul de dicţie. Intenţia mea a fost de a crea un univers nou, cu un personaj principal nemaiîntâlnit. Menirea Străfurnicii este să rezolve toate problemele prietenilor săi şi să se implice în cele mai năstruşnice aventuri. Şi evident, să te facă să citeşti de mai multe ori un paragraf, până reuşeşti să pronunţi toate sunetele.

 

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *