Cum trebuie să sune o voce pentru a fi atractivă

Cum trebuie să sune o voce pentru a fi atractivă

De ce unele voci sunt mai atractive decât altele? Ei bine, e un pic mai complicat.

De-a lungul anilor, studiile au arătat că bărbații tind să prefere vocile stridente ale femeilor, pentru că acestea sunt asociate cu un nivel ridicat de estrogen, asta în vreme ce femeile preferă bărbații care au voci profunde, deoarece sunt asociate cu o cantitate mai mare de testosteron.

Însă, se pare că lucrurile nu stau chiar așa, cel puțin nu mereu. Noile studii sugerează că suntem atrași și de vocile care sunt apropiate de propria voce, pentru că similaritățile ne fac să ne simțim că facem parte din același grup social.

Vocea este un instrument uimitor de flexibil pe care îl folosim pentru a ne construi propria identitate. Foarte puține elemente ale vocii sunt imuabile, adică neschimbătoare, așa că preferințele oamenilor trebuie să fie mai multe decât cele legate de forma și de înfățișarea unei persoane.

Așadar, chiar dacă cele mai atrăgătoare voci sunt cele groase, în cazul bărbaților, și cele subțiri în cazul femeilor, adevărul este undeva la mijloc. Se pare că cei mai mulți oameni sunt atrași de vocile compatibile cu vocile lor, adică vocile asemănătoare.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *