Cum se începe o ședință perfectă

Cum se începe o ședință perfectă

Ai condus vreodată o ședință de birou și ai simțit că participanții din sală se gândesc la cu totul altceva și mintea lor nu este deloc acolo unde ar trebui să fie?

Sunt sigur că nu s-a întâmplat niciodată și că ședințele pe care le conduci sunt minunate, însă tot ar trebui să citești acest articol pentru orice eventualitate.

Printr-o simplă investigare de început de doar câteva minute, se pot îmbunătăți considerabil relațiile și munca în echipă.

Pasul 1 – Ce îi distrage?

De cele mai multe ori la cele mai bune ședințe la care am luat parte, fie că am condus una, fie că am fost ca participant, se începea cu un scurt “check in”. Nu vă gândiți la Check in-ul de pe Facebook. Liderul ședinței punea simpla întrebare: ce se întâmplă în acest moment în viața voastră care ar putea să vă distragă?

Dacă oamenii își spun problemele cu voce tare există mai multe beneficii: ei se relaxează și se pot concentra mai bine pe ce urmează să se discute la ședință și se creează acea legătură între colegi. Mai mult decât atât, îți va fi ție mai ușor să gestionezi anumite gesturi pe care unii dintre ei trebuie să le facă, dacă se uită la telefon, dacă își verifică ceasul și așa mai departe. Ca bonus, te ajută să evaluezi care este gradul de încredere al echipei pe care o conduci.

Pasul 2 – Adu-i cu picioarele pe pământ

Imediat după ce toți și-au spus problemele, este timpul pentru orientarea în timp și spațiu. Chiar dacă pare un pic “yog-istic”, pune-i să stea liniștiți timp de 20-30 de secunde, să se concentreze pe ceva senzorial. Acest pas este foarte important pentru că îi deconectează de problemele lor.

Pasul 3 – Orientează-i către o destinație nouă

După acest ultim pas, echipa ta este pregătită pentru ședință. Cere-le să previzualizeze un rezultat ideal pentru ședința de față, ca și când aceasta s-ar fi întâmplat. După care roagă-i să se gândească în liniște la calitățile lor pe care ar putea să le folosească pe durata întâlnirii și să le scrie pe o foaie de hârtie. Pe liste există posibilitatea să se găsească: răbdare, empatie, curiozitate, umor, etc. Pentru că ești un lider în adevăratul sens al cuvântului, începe chiar tu să scrii aceste calități.

Când să folosești acest proces?

Fă asta de fiecare dată când vrei să îmbunătățești concentrarea și cooperarea. Dacă te temi că nu ai timp pentru a-i asculta pe fiecare în parte, atunci roagă-i să scrie pe o hârtie ceea ce îi distrage. Și nu uita, să începi chiar tu.

Încă un sfat de final: nu uita să oferi cafea și ceva de ronțăit.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *