Cum să vorbești în fața unui grup mai mare de 7 persoane

Cum să vorbești în fața unui grup mai mare de 7 persoane

Oamenii se tem, de obicei, de grupurile mari de persoane în fața cărora trebuie să susțină un discurs. Dacă în sală sunt, să zicem, 7 persoane este în regulă, dar dacă mai intră încă una, atunci lucrurile se schimbă un pic. Nu mai ești stăpân pe tine și îți pierzi din încredere. Orice ar însemna pentru tine public numeros, hai să aflăm ce e de făcut când sunt mai mult de 7 persoane în sală și tu trebuie să vorbești în fața lor.

Importanța mesajului

Dacă știi care e mesajul pe care vrei să îl transmiți poți să vorbești și în fața unui stadion plin. Chiar dacă nu ți se pare că-i așa, mesajul este cel care stă între tine și public. Mesajul pe care îl transmiți este cel pe care oamenii îl văd, iar mai apoi urmezi tu. Ești, dacă vrei, o conductă care face legătura între mesaj și audiență. În cazul în care te apucă emoțiile și te panichezi, șansele ca mesajul să fie transmis cu succes se diminuează.

Așadar, pentru a vorbi fără probleme în fața unui grup mai mare de 7 persoane concentrează-te pe mesaj. Care este motivul pentru care te afli în fața lor? Ai un scop bine stabilit. Folosește-te de el și, în timp ce vorbești în public, pune accentul pe ceea ce ai de transmis.

(P) Vrei să îți schimbi job-ul sau vrei o promovare? Urmează un curs de dicție.

Fă-i pe ei să vină la tine

Desigur, pe lângă mesaj, este foarte important să formezi conexiunea dintre tine și audiență. De fapt, despre asta este vorbitul în public. Fă-i pe ei să vină la tine. Ești un singur om care comunică cu o mulțime de oameni. Nu are sens să te duci tu înspre ei, ei trebuie să te urmeze. Aceasta ar trebui să fie mentalitatea ta atunci când ieși să ții un discurs.

Fă-i praf sau du-te acasă

Ai nevoie de mai multă energie pentru a ține trează atenția unui grup mai mare de 7 oameni. De altfel, cu cât grupul e mai mare cu atât îți va fi mai greu. E foarte ușor să găsești pe cineva neatent, care își verifică telefonul mobil sau pe cineva care va vorbi în șoaptă cu cel de lângă el.

Nu există “merg acolo și văd eu ce fac”. Există “merg acolo și fac totul perfect”. Îți cunoști mesajul, cunoști publicul, ai voce, folosește-o.

Foarte important: dacă numărul oamenilor din public este mai mare, nu înseamnă neapărat că ai o problemă. Din contră, înseamnă că mesajul tău va ajunge și la mai multă lume și ai șansa să devii un vorbitor mai bun, unul de performanță.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

2 Comentarii

  • cristi Posted 25/02/2016 15:20

    Daca si cartile la care faceti publicitate sau cursurile voastre au tot atita substanta ca articolasele astea, sigur nu merita banii si timpul.

    • Mihai Crăciun Posted 25/02/2016 16:34

      Cărțile sunt cărți, cursurile sunt cursuri, articolele sunt articole. Vrei mai multă substanță? Vino la curs. 🙂 Te așteptăm.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *