Cum să treci de interviul prin telefon

Cum să treci de interviul prin telefon

Interviul telefonic, înainte de interviul face-to-face, a devenit tot mai popular în rândul companiilor care fac angajări. De ce fac asta? Pentru că angajatorii își pot da seama de foarte multe aspecte ale candidatului doar prin intermediul apelului și pentru că scutesc timp.

interviu prin telefon

În fond, interviurile la telefon sunt simplu, nu? Poți avea o mulțime de foi în față, detalii despre companie, CV-ul tău, poți chiar să stai în pat îmbrăcat doar în pijamale, asta în timp ce vorbești la telefon.

Ei bine, nu e chiar așa. Cea mai comună greșeală a celor care participă la interviuri telefonice este de a părea obosiți, plictisiți sau detașați. Și nu prea ai cum să pari altfel, dacă stai în pat sau dacă citești de pe o foaie.

Fără a avea repere vizuale, intervievatorii acordă o atenție sporită conținutului răspunsurilor tale și vocii tale. Așadar, răspunsurile scurte sau lipsite de vitalitate pot fi interpretate ca fiind lipsite de interes și nu te vor ajuta să ajungi la următorul stagiu al interviului, adică cel față în față.

Ceea ce trebuie să faci este să înveți cum să îți îmbunătățești modalitatea de a transmite ceva prin vocea ta. Cum faci asta? Urmează trei pași simpli.

Adoptă niște poziții care inspiră puterea

Poate părea amuzant, asta în condițiile în care te pregătești să fii sunat de cineva care te poate angaja, însă să știi că aceste poziții te ajută să nu mai fii stresat și să prinzi încredere în tine. Cu câteva minute înainte de interviul telefonic, adoptă o astfel de poziție (nu te vede nimeni) și nivelul testosteronului va crește, nivelul cortizolului scade și vei suna mult mai încrezător.

power poseing

 

Stai în picioare

Ridică-te și stai în picioare ca și când ai povesti ceva în fața prietenilor tăi. Vrei să suni dinamic și conectat la realitate, dar dacă vei vrea să faci asta în timp ce stai tolănit pe un scaun, nu îți va ieși. Ține în mână CV-ul tău și nu îți scrie răspunsuri gata de citit, pentru că nu vrei să suni nenatural. Pune-le cu liniuță și fii energic.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Nu uita să zâmbești

Nu uita să zâmbești și, dacă îți vine să râzi, nu ezita. Chiar dacă este un interviu pentru un job, este și o conversație între două părți interesate una de cealaltă. Nu face greșeala să suni serios sau timid. Skill-urile și calificările tale ți-au adus interviul, dar personalitatea și devotamentul te vor ajuta să te angajezi. Tocmai de aceea, nu contează cât de standardizate sunt procesele de angajare ale companiilor, atâta vreme cât demonstrezi că ești prietenos și îi arăți intervievatorului că te poate chema la proba finală față în față. Așadar, zâmbește și vocea ta va suna diferit.

FOTO: Mashable

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *