Cum să ții un public în priză?

Cum să ții un public în priză?

Mulți oameni ar prefera să moară decât să vorbească în public și, de foarte multe ori, audiența care este martoră unui discurs plictisitor, monoton ar prefera să facă exact același lucru. După ce veți citi acest articol, veți ști cum să țineți un public în priză atunci când țineți un speech.

Pasul 1

Dacă ești nou în domeniul artei de a vorbi în public, atunci ar trebui să urmezi un curs. Te va ajuta enorm. După ce ai urmat cursul, vorbește în public ori de câte ori ai ocazia. Fiecare experiență te va ajuta să îți îmbunătățești skill-urile. Încearcă și în fața oglinzii. Și aceea tot experiență se numește.

public entertain 2

Pasul 2

Atunci când trebuie să îți alegi tema pe care urmează să vorbești, încearcă să te rezumi la una distractivă. Alege un subiect care te pasionează sau despre care îți face plăcere să vorbești. Așa îți va fi mai ușor. Nu spun acum că un subiect de genul “obiceiul de împerechere a lăcustelor” nu poate fi transformat într-unul de divertisment. Depinde doar de tine.

public entertain 3

Pasul 3

Cunoaște-ți tema foarte bine. Astfel, vei putea și improviza un pic și nu vei mai avea griji din cauză că vei uita ceea ce ai de spus.

public entertain 4

Pasul 4

Comportă-te ca și când ai fi cu prietenii tăi. Transformă sentimentul acela de discurs monoton într-unul care seamănă cu o conversație ocazională, fără formalități și stres. În timpul speech-ului trebuie să oferi informațiile de rigoare oamenilor prezenți, însă nu trebuie să o faci ca și când ai fi la o universitate. Astfel, audiența îți va aprecia discursul și oamenii vor pleca din sală odihniți, chiar dacă au asimilat informații importante.

public entertain 5

Pasul 5

Inserează în prezentarea ta o poveste amuzantă sau o glumă. Povestește ceva din experiența ta proprie ca să te apropii de public.

public entertain 6

Pasul 6

Fii încrezător! Exersează mereu. Obișnuiește-te cu discursul înainte de prezentarea finală. Dacă nici tu nu ai încredere în tine, atunci nimeni nu va avea.

FOTO: Wiki

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *