Cum să-ți petreci timpul după muncă

Cum să-ți petreci timpul după muncă

De-a lungul vieții ne zbatem să atingem obiectivele pe care ni le propunem sau care sunt propuse de altcineva și ne autoeducăm să izbândim în funcție de ambiția de care dăm dovadă. Dacă avem succes suntem fericiți, mai ales că primim și un salariu care ne motivează în plus la sfârșit de lună. Salariu care ne permite să plecăm în vacanță, singuri sau cu familia, să avem o viață plăcută și să cumpărăm tot felul de lucruri insignifiante, dar care ne aduc bucurie.

Chiar și așa, în vremurile în care trăim, nu trebuie să uităm că, la sfârșit, succesul nu reprezintă absolut nimic, dacă uităm de cei dragi, de cei apropiați.

Nu ești niciodată ocupat după ce termini ziua de muncă, însă ai nevoie de un ghid pentru a-ți utiliza cât mai bine timpul liber din ziua respectivă.

#1 Termină ziua de lucru la o ora stabilită

Dacă muncești peste program vei fi apreciat de șefi, dar nu vei avea o viață privată. Este imposibil. Muncești, ajungi acasă, dormi și o iei de la capăt. Vrei să ai destulă energie pentru a mai avea o viață separată de cea legată de carieră? Fă-ți timp și finalizează ziua de lucru la o oră fixă. Astfel ai mai mult timp și pentru alte cursuri, asta dacă vrei să îți schimbi meseria. Nu investi chiar totul în carieră.

#2 Odihnește-te singur pentru 30 de minute

În zilele noastre totul se întâmplă foarte rapid. Nu mai știm cum să ne relaxăm. Chiar și atunci când ieșim cu prietenii la cafea, totul se desfășoară pe repede-nainte și povestim pe scurt ce se mai întâmplă cu viețile noastre. Când ai stat singur ultima dată și te-ai relaxat?

Ia o pauză de o jumătate de oră și adună-ți gândurile. Închide lucrurile care ar putea să te distragă: tableta, telefonul și alte gadget-uri. Bucură-te de liniște și rezolvă problemele din capul tău.

#3 Plănuiește-ți săptămâna ce urmează încă din weekend

Mai mult de o oră nu îți ia. Verifică-ți mailul sâmbăta sau duminica și fă un program pe care să-l respecți în zilele ce urmează.

#4 Scrie pe blog

Acum toată lumea are blog. Toți scriu pe el. De ce? Pentru că este singura modilitate prin care ne putem aminti ce am simțit la un moment dat. Pe scurt, este un fel de jurnal care te ajută să nu mai repeți niște greșeli și în același timp ajută și alți oameni care se confruntă cu aceleași probleme.

Dacă îți place și ai succes, poți face o afacere din asta. Îți poți cumpăra și o cameră și treci la nivelul următor: video blogging.

#5 Adaptează alte planuri programului tău

O viața în afara biroului este extrem de importantă. Ai nevoie de timp pentru a-ți încărca bateriile. Ocupă-te de hobby-urile preferate, petrece timp cu familia și atunci când îți planifici diverse evenimente, adaptează-le programului personal, și nu invers.

Dacă ai un job care nu îți permite să îți creezi timp pentru tine, poate ar trebui să reconsideri motivele pentru care îți arunci viața la gunoi pentru a munci într-o companie. Pe de altă parte, dacă nu încerci să îți îmbunătățești diverse abilități sau chiar să obții unele noi, poți fi sigur că vei rămâne chiar și zeci de ani pe fix aceeași poziție pe care o ocupi în clipa de față. Ceea ce înseamnă că nici salariul și nici nivelul de trai nu vor crește, iar tu nu vei deveni nicidecum mai productiv sau mai mulțumit de tine. Încearcă în permanență să ieși din zona de confort și să împingi lucrurile mai departe de cât ai făcut-o data trecută. Vei vedea că de fiecare dată vei reuși să faci lucrurile mai bine și să ajungi la un nivel mai avansat de cunoștințe.

Sfaturi:

  • alocă-ți timp pentru învățare, indiferent de vârsta pe care o ai
  • citește mai mult. Te va ajuta cu siguranță
  • mergi la cursuri de specializare
  • caută-ți un mentor
  • caută partea pozitivă și amuzantă în orice situație. Vei vedea viața diferit
Poți urma un curs de dicție dacă intri pe acest link.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *