Cum să te pregătești psihic înainte de un discurs

Cum să te pregătești psihic înainte de un discurs

Înainte de orice discurs, este foarte important să fii pregătit în ceea ce privește informațiile despre subiectul pe care urmează să-l prezinți, trebuie să ai skill-urile necesare și, nu în ultimul rând, trebuie să fii pregătit mental. Această tehnică se bazează pe premisa: o minte pregătită poate să atingă obiectivele propuse și poate obține rezultate pozitive. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a fi pregătit psihic înaintea unui speech.

Pasul 1

Înainte să începi să vorbești, încearcă să te imaginezi că ești pe scenă plin de încredere.

Pasul 2

Spune-ți că discursul pe care urmează să-l ții va fi cel mai bun. Poate că nu realizezi, însă starea ta de spirit dinaintea speech-ului este esențială pentru modul în care va decurge prezentarea ta. Așa că trebuie să fii pozitiv. Mintea ta este extrordinară și cel mai important lucru este că te ascultă pe tine. Gândește-te la putere și vei deveni puternic, gândește-te la slabiciuni și vei fi slab.

Pasul 3

Nu face lucrurile doar pentru că trebuie făcute. Fă-le pentru a câștiga. Nu te gândi dinainte că o vei da în bară. Fii încrezător în propriile forțe și vei ieși învingător. Gândește-te la publicul care te va aplauda la finalul discursului, pentru că acesta a fost unul de succes.

Pasul 4

Reacționează atunci când simți stări de anxietate. De obicei oamenii care semnealează aceste stări, se pierd și o dau în bară. Nu este și cazul tău: de fiecare dată când simți asta, gândește-te că anxietatea este benefică pentru tine. Este emoția de care ai nevoie pentru a performa, pentru a excela. Emoțiile sunt bune, nu te speria. Cu emoții intri în inimile oamenilor. Fă-ți probleme dacă nu ai emoții.

Pasul 5

Învață să iubești ceea ce faci. Este foarte important ca fiecare om să își găsească vocația în viață. Sunt singur că ai auzit mulți oameni care se plâng atunci când trebuie să se ducă la muncă a doua zi. Ei n-ar mai face asta, dacă meseria lor ar fi fost cea pe care și-ar fi dorit-o. Găsește-ți vocația și fii fericit pentru ce faci și în timp ce faci. Distrează-te în timp ce muncești și bucură-te de viață.

Pasul 6

Meditează. Chiar dacă nu ai timp să meditezi, măcar respiră. Fă exerciții de respirație. Acestea te vor ajuta să te relaxezi și să lucrezi cu emoțiile care te înconjoară atât înainte de discurs, cât și pe durata acestuia.

Ultimul pas

Ieși acolo și fii cel mai bun. Ai toate atuurile!

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *