Cum să te pregătești pentru un interviu media

Cum să te pregătești pentru un interviu media

Este ora 09:00 dimineața și te sună reporterul. Fiecare reporter vrea să-și termine materialul cât mai repede așa că, cel mai probabil, va încerca să te grăbească.

interviu media

Însă, cel mai bine ar fi să nu dai interviul chiar atunci, ci să-l întrebi când este termenul limită. Să presupunem că îți răspunde că ar fi ora 14:00, moment în care tu îi spui politicos că îl vei suna la ora 11:00 pentru interviu. Desigur, există unele cazuri în care ți se cere pe loc interviul. Dar chiar și așa, tot este bine să ceri un răgaz de câteva zeci de minute.

De ce să amâni momentul? Pentru că trebuie să te pregătești. Trebuie să faci o sesiune de brainstorming pe fiecare mesaj pe care vrei să-l transmiți despre subiectul pentru care ești abordat de reporter. Ia o foaie de hârtie sau un laptop sau o tabletă și începe să scrii cu liniuță fiecare mesaj pe care ai vrea să îl transmiți. Apoi, așează-le în ordinea priorității lor, de la cea mai importantă la cea mai puțin importantă. Lasă-le pe primele trei și șterge-le pe restul. Numai asupra acestor trei te vei concentra pe durata interviului. Nu te bucura, nu e atât de simplu. Înainte de interviul în sine, pune-ți întrebările și înregistrează-te singur cu camera telefonului tău, apoi urmărește-te. Chiar dacă nu trebuie să dai un interviu video, acest lucru te va ajuta enorm. Asigură-te că ești în largul tău atunci când oferi răspunsurile, că te concentrezi pe cele trei puncte importante și abia atunci poți suna reporterul pentru a acorda interviul.

P.S. Nu uita să îți faci  exercițiile de dicție înainte de interviu, sau măcar pe cele de înczălzire.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *