Cum să te motivezi, chiar dacă ești epuizat

Cum să te motivezi, chiar dacă ești epuizat

Românii muncesc foarte mult. Nu știu ce oameni cunoașteți voi, dar cei pe care îi cunosc eu muncesc enorm, și nu cunosc puțini oameni. Sunt sigur că și voi munciți mult. Dacă citiți acest articol, înseamnă că ați fost cel puțin o singură dată în viață sleiți de puteri și asta nu din cauza orei la care v-ați întors din club, ci din cauza orelor petrecute la locul de muncă sau pentru a finaliza un proiect cu termen limită.

Pentru oamenii care sunt nevoiți să muncească mult avem câteva sfaturi extraordinar de eficiente. Luați de-aici.

#1 Detoxifierea de ecran

Suntem înconjurați în fiecare zi de ecrane. Ale smartphone-ului, ale tabletei, ale laptop-ului, ale PC-ului, și, în final, ale televizorului. Este indicat să renunțăm la urmăritul programului de le TV cu cel puțin o oră-două ore înainte de a închide ochii. Chiar dacă o să vă gândiți și o să spuneți: da, dar eu nu pot să adorm fără să nu meargă ceva în cameră, ar fi bine să încercați. Chiar dacă adormiți imediat, de dimineață nu vă veți trezi în cea mai bună formă. Încercați măcar o noapte, doar să vedeți cum e. Vă veți simți mult mai relaxați, iar în mijlocul zilei nu veți mai întâlni acea senzație de somnolență.

#2 Mic dejun bun

Cum arată un mic dejun bun? De ani de zile auzim că ni se spune: un mic dejun este necesar pentru a începe ziua bine. Numai că s-ar putea să fi înțeles greșit ideea: fie luăm ceva rapid de pe drum, pentru a păcăli micul dejun, fie așteptăm prea mult până apucăm să mâncăm ceva de dimineață. Corpul nostru nu are nevoie de o mie de calorii dimineața. O banană și un pahar cu apă sunt mult mai bune decât o gogoașă sau un croissant. Snack-urile mici, dar sănătoase, până la masa de prânz te vor face să prinzi mai multă energie decât ai fi crezut.

#3 Ascultă muzica potrivită la locul de muncă

Muzica te poate motiva și îți poate da energia de care ai nevoie pe durata unei zile de lucru. Melodiile cu voce te pot distrage de la sarcinile tale. Încearcă muzica clasică, instrumentală sau chiar techno. Pentru cei neinițiați, încercați aplicația focus@will. E cu muzică bună și e free.

CURSUL DE DICȚIE COMPLET ESTE DISPONIBIL AICI

#4 Ia o pauză

Atunci când ești la muncă, la un moment dat, atenția ta va fi distrasă. Și dacă asta se întâmplă, nu mai ai chef de nimic, vrei doar să pleci acasă sau să te duci să bei o bere. Cum treci peste acest moment de cumpănă? Simplu. Iei o pauză de 20 de minute. Ieși la țigară, stă de vorbă cu un coleg, fă orice pentru a te relaxa și pentru a-ți limpezi mintea. După ce te întorci, te vei simți ca nou. Dacă firma la care lucrezi nu-ți permite să iei astfel de pauze, poate ar trebui să le propui la următoarea ședință sau să îți cauți un loc de muncă nou, în care să te simți în largul tău.

Sfaturile de mai sus nu vor avea un efect imediat asupra ta, însă dacă le urmezi în fiecare zi, te vei simți mai plin de energie, vei fi mai motivat, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *