Cum să te îmbraci la o conferință video

Cum să te îmbraci la o conferință video

Ce să porți la o conferință video?

Chiar dacă restricțiile generate de pandemie au fost eliminate în țara noastră, multe companii nu s-au întors încă la birouri, iar unele nici nu o vor mai face. Multe firme au descoperit că își pot desfășura mult mai eficient activitatea la distanță, fiind și o unealtă prin care pot fi reduse costuri.

Lucrul online, inclusiv pe platforme tip  Zoom și Teams, a devenit o normalitate. Și mulți angajați și-au dat seama că pot lucra pentru firme din străinătate chiar din România. Acest lucru este o veste bună mai ales dacă ești în căutarea unui loc de muncă. Poți susține interviul de angajare, virtual, din confortul propriei case.

Este foarte important să fii pregătit pentru un meeting online și trebuie să ții cont că detaliile fac diferența. Și pentru că de data aceasta HAINA face om, trebuie să fim foarte atenți la vestimentația noastră din cadrul unul interviu atât online, cât și fizic.

 

#1 Alege o ținută potrivită pentru mediul tău de lucru

Dacă activezi în domeniul afacerilor și vrei să lucrezi pentru o corporație nu cred că un tricou rupt, o geacă de piele și niște blugi ar fi soluția. Gândește-te la businessul tău și poartă ceea ce te reprezintă în limitele bunului simț, desigur.

Dacă vrei să te angajezi într-un mediu mai prietenos să zicem, o bluză simplă și niște pantaloni par a fi, de asemenea, o soluție. Mai mult, înainte de interviu analizează puțin istoricul companiei, oamenii angajați și cu siguranța acest lucru îți va furniza detalii despre care ar trebui să fie vestimentația corectă.

De ce este important sa avem dictie buna la un interviu de angajare

#2 Alege îmbrăcăminte care nu este prea strânsă sau supradimensionată sau indecentă

Asigură-te că hainele pe care le porți sunt călcate (da, cutele se văd și cameră) și că atunci când te așezi nu arăți mai mult decât trebuie (aici ne referim la decolteu). Mai mult, hainele supradimensionate te vor face să arăți ciudat pe cameră. Trebuie să găsești acea linie fină dintre potrivit și nepotrivit.

 

#3 Poartă culori care te flatează

Evită culorile care tind să te banalizeze sau să nu-ți flateze tonul pielii. Evită culorile care sunt palide sau aproape de tonul natural al pielii.

O nuanță medie de albastru sau verde este aproape întotdeauna un pariu sigur și poți încerca chiar și un roz deschis. Orice culoare este adecvată atâta timp cât nu sunt nuanțe țipătoare.

 

#4 Modelele pot fi dificile

Dungile, carourile, bulinele, imprimeurile în general, pot estompa și pot distrage pe cameră de la subiectul principal.

Dacă porți o cămașă cu buline și nu aceasta este subiectul conferinței video, cel mai bine este să porți ceva care nu atrage atenția atât de mult. Dacă combini două imprimeuri într-un mod nefericit este posibil să pari gras, caraghios etc.

 

#5 Accesorizează-te cu atenție

Poartă bijuterii simple de dimensiuni mici sau mijlocii în funcție de stilul tău personal. Chiar dacă „diamonds are a girl’s best friend”, bijuteriile mari și strălucitoare pot distrage atenția. Poartă ceva care să reflecte personalitatea ta și care vine în completarea ținutei.

Cerceii și un colier pot funcționa foarte bine, dar dacă vei purta căști, poți elimina cerceii cu totul. Asigură-te că orice bijuterie pe care o alegi nu reflectă și nu zdrăngăne – nu vrei să ți se ceară să apeși butonul „mute”.

 

foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *