Cum să spargi gheața în timpul prezentărilor

Cum să spargi gheața în timpul prezentărilor
Pentru mai multe articole accesează secțiunea:

VOICE-OVER

Când afli că ai de ținut un discurs, o prezentare în fața unui public numeros sau de condus o ședință, adesea te poți întreba „cum pot sparge gheața?”. Cum începi un discurs/o prezentare contează foarte mult deoarece acest aspect va influența publicului. „Spărgătoarele de gheață” vor deschide calea către un public receptiv. Audiența va fi implicată și relaxată cu tine, în calitate de vorbitor, ceea ce este un punct de plecare excelent pentru orice vorbitor.
Iar un început bun poate însemna și o prezentare de succes. De exemplu, iată câteva întrebări bune pentru a sparge gheața: „Dacă ai putea învăța pe toată lumea o abilitate, care ar fi aceasta?”, „Pentru ce vrei să te țină minte lumea?” etc. Întrebările variază în funcție de context.

 

Orice întrebări care vor determina oamenii să împărtășească, să asculte și să învețe unul despre celălalt reprezintă un lucru bun.
Iată câteva sfaturi pentru a sparge gheața înainte de o prezentare, care se pot aplica și la întâlnirile de echipă, traininguri sau sesiuni de antrenament.
Încearcă să spargi gheața cu un subiect relevant, nu întâmplător;
 Nu scoate oamenii prea tare din zona lor de confort, cel puțin nu de prima dată; ideea este să-i faci să se relaxeze și să se distreze;
 Gândește-te la o sarcină ușoară care va permite oamenilor să se deschidă și să se simtă plini de energie;
 Acceptă întotdeauna refuzul în cazul în care oamenii sunt incomozi cu un anumit subiect/întrebare.
Odată ce ai câștigat oamenii nu te vei mai uita înapoi! Nu uita să păstrați totul simplu și să păstrați controlul pe tot parcursul procesului.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *