Cum să scapi de pauzele de tip „ăăăă” sau „îîîî”

Cum să scapi de pauzele de tip „ăăăă” sau „îîîî”

Chiar așa: cum scapi de pauzele alungite nedorite care îi enervează pe cei care te ascultă?

pauze nedorite

Foarte mulți oameni folosesc aceste pauze pentru că au nevoie de mai mult timp pentru a se gândi înainte să înceapă să vorbească. Multă lume își face griji din cauza acestor pauze de tip „ăăăă” sau „îîîîîî”, însă trebuie să știți că este ceva absolut normal. Nu vei întâlni o persoană care să nu spună “ăăăă” ocazional. Nu este o tragedie. Atunci când mă gândesc la o personalitate care folosește foarte des aceste pauze, mă gândesc la David Letterman, gazda show-ului “Late Show with David Letterman” difuzat pe canalul CBS. Nu putem să spunem despre el că nu a făcut o mulțime de bani de-a lungul anilor, deci iată că nu este o așa de mare problemă.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Poate că nu trebuie să ne facem atât de multe griji pentru pauzele acelea și să ne concentrăm mai mult pe lucrurile interesante pe care am putea să le spunem. Desigur, cu cât folosim mai puține ticuri verbale, cu atât mai bine. Asta pentru că, dacă spre exemplu folosești „ăăăă” după fiecare cuvânt, oamenii nu se vor mai concentra la ceea ce vorbești ci la pauzele din vorbirea ta. Și nu vrei asta să se întâmple.

Există două soluții în cazul de față. Prima ar fi să înlocuiești acele cuvinte cu tot felul de construcții care se leagă în propozițiile tale. În loc să spui „Ăăăăă… ședința aceasta…”, ai putea să înlocuiești pauza nedorită cu „se pare că” sau cu multe alte expresii ca: voiam să spun că,cu alte cuvinte, mai trebuie remarcat că, de asemenea, totodată, etc.

O a doua soluție este să îți creezi un desen care să conțină pauza pe care o folosești cel mai des, în cazul nostru „ăăăăă” sau „îîîîî”, și să îi tragi o bară roșie, ca și când ar fi interzisă. Apoi, să o fotografiezi și să o pui ca ecran de fundal pe smartphone-ul tău. De fiecare dată când te vei uita la acea fotografie, în mintea ta se va imprima cuvântul „ăăăă” interzis. Chiar dacă îl vei mai spune timp de 3-4 zile, de fiecare dată când îl spui, îți vei da seama că nu este în regulă și, în cele din urmă, te vei dezvăța de acest obicei neplăcut.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *