Cum să previi răgușeala

Cum să previi răgușeala

Așa cum greutatea excesivă și ridicarea improprie a acesteia poate răni un halterofil, la fel de ușor suprasolicitarea și tehnica necorespunzătoare poate răni corzile vocale ale unei persoane.

Chiar dacă mulți cântăreți sau oameni de radio și TV consideră că ragușitul face parte din meseria lor, se pare că forțarea deasă a vocii, care duce ulterior la răgușeală, poate cauza deterioarea definitivă a corzilor vocale.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

În cazul în care ești cântăreț sau realizator de programe radio sau TV trebuie să știi că vocea este instrumentul tău cel mai valoros. Prin urmare, trebuie să îți iei măsuri de precauție pentru a evita răgușeala nedorită și, implicit, pentru a-ți proteja corzile vocale.

Iată câteva sfaturi care ar putea să te ajute:

Obișnuiește să bei apă înainte și după ce intri în direct. Hidratarea ajută la lubrifierea corzilor și previne iritarea lor. Evită să bei băuturi ce conțin cafeină sau alcool pentru că acestea te deshidratează.

Încălzește-ți vocea pentru cel puțin 10 minute înainte. Scoate pe gură sunete care imită o barcă cu motor și treci de la tonuri joase la tonuri înalte. În plus, poți să tragi adânc aer în piept pentru a-ți solicita diafragma.

Înainte de a vorbi sau de a cânta, nu uita să tragi adânc aer în piept. Respiră și în timp ce vorbești la microfon. Încearcă să nu țipi. Țipatul irită corzile vocale și poți răguși foarte ușor.

Evită pe cât posibil fumatul. Acesta inflamează corzile vocale, iar mitul acela că îți îngroașă vocea este totuși doar un mit. Odihnește-ți vocea atunci când simți că ai răgușit și dă voie corzilor vocale să se refacă. Asta înseamnă că trebuie să vorbești mai încet și pe cât de puțin posibil să cânți.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *