Cum să nu-ți tremure vocea atunci când ții o prezentare

Cum să nu-ți tremure vocea atunci când ții o prezentare

O voce tremurândă poate deveni o problemă destul de serioasă, fie că vorbim de vorbitul în public, fie atunci când trebuie să purtăm o conversație cu cineva. Mai jos am prezentat câteva metode prin care poți reuși să scapi de povara unei voci care tremură.

voice shakes

 

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Pasul I

Învață să îți controlezi respirația. O voce tremurândă este de obicei rezultatul unei respirații neregulate. Respiră adânc de fiecare dată când îți simți vocea că o ia la vale și încearcă să încetinești ritmul respirației până când ajungi la cel normal.

  • nu aștepta până când termini fraza pentru a lua o gură de aer. Fără aer nu există voce, așa că cel mai bine ar fi să respiri când ai nevoie.
  • învață să respiri adânc, cu suportul diafragmei. Numai atunci când respiri în acest mod vei putea fi în stare să îți controlezi nervozitatea. O respirație superficială nu face altceva decât să mărească nivelul de stres.

tremura vocea

Pasul 2

Cunoaște-ți materialele. Fie că ții o prezentare în public sau doar vorbești cu cineva la o întâlnire de afaceri, este esențial pentru tine să știi toate informațiile necesare, iar acestea să fie bine pregătite în avans.

  • dacă vei reuși să faci asta, totul va fi mult mai simplu. În plus, dacă știi ce ai de zis, indiferent de situație, mesajul pe care vrei să îl transmiți va fi unul ferm, iar încrederea în tine va crește considerabil.
  • repetă cu voce tare, înregistrează-te, iar apoi studiază ceea ce ai făcut.

miscare inainte de speech

Pasul 3

Scapă de excesul de energie. Ieși la alergat înainte de prezentare sau întâlnire. Nu te gândi acum că trebuie să te duci în ritm de jogging la ora stabilită cu clientul sau cu participanții la curs. Fă un pic de mișcare cu câteva ore înainte. Asta te va ajuta să scapi de energia negativă și sunt șanse mai mici să îți tremure glasul atunci când ai emoții.

Și nu uita, fii încrezător, zâmbește mereu, privește audiența în ochi, potrivește-ți vocea și amintește-ți să respiri.

FOTO: Wikihow


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *