Cum să memorezi un discurs într-o singură noapte

Cum să memorezi un discurs într-o singură noapte

De obicei, se spune că nu este bine să îți memorezi discursurile. Însă, sunt sigur că, înainte să afli că nu e bine, ai trecut cu siguranță prin acest calvar.

A trebuit să înveți o lecție pe care să o prezinți în fața clasei sau, fiind la primul tău job, șeful te-a desemnat să prezinți proiectul tău în timpul ședinței de dimineață. Indiferent de situație, câteodată trebuie să ținem minte informații. Iată cum poți face asta cu ușurință și într-un timp foarte scurt.

În primul rând, sfatul meu ar fi să scrii la tastatură tot ce trebuie să memorezi. Astfel, informația este reluată încă o dată de creier și ți se va întipări mai bine în minte. Înregistrează-te cu telefonul mobil citind tot discursul, iar apoi înregistrează-l pe secțiuni de câte un minut. Ascultă în ordine segmentele înregistrate, în timp ce faci altceva. Spre exemplu, poți să te asculți în timp ce pregătești prezentarea în PowerPoint. După ce ai reușit să reții primul segment, treci la următorul, până ce memorezi întregul discurs. Apoi, du-te în fața oglinzii și exersează mișcările și gesturile, ca și când ai fi în timpul speech-ului.

Chiar dacă pare o scenă ruptă din desenele animate cu Dexter, setează-ți computerul să redea pe repeat întreg discursul înregistrat de tine pe toată durata nopții. Acest pas este unul opțional. Deci, îl faci numai dacă ai neapărată nevoie.

Trezește-te mai devreme cu 30 de minute pentru a mai trece încă o dată prin prezentare, iar pe drum ascultă în căști segmentele la care ai întâmpinat dificultăți.

Odată ajuns acolo, nu mai poți fugi… așa că relaxează-te și ține o prezentare genială. Sau… mai simplu, există și o altă posibilitate care anulează tot ce am scris mai sus: participă la niște cursuri de public speaking.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *