Cum să îți proiectezi perfect vocea pe scenă

Cum să îți proiectezi perfect vocea pe scenă

Poți să fii cel mai talentat actor sau cel mai bun vorbitor în public din lume, dacă nu te poți face auzit pe scenă, totul va fi în van.

Pentru ca toată lumea din sală să te audă și să înțeleagă ce spui, ai nevoie de tehnici de relaxare, antrenament și încredere. Înainte de a vorbi pe scenă, trebuie să îți relaxezi maxilarul și să faci mai multe exerciții de încălzire. Deschide gura cât poți de mult, până când simți că mușchii feței s-au relaxat. Dacă nu vei face asta, există șanse foarte mari să nu te faci auzit și vocea ta nu va atinge potențialul ei maxim. Dacă vrei ca toată lumea să audă ceea ce ai de spus, ar fi bine să vorbești din diafragmă, și nu din gât. Cască, sau încearcă să caști. Asta te va ajuta cu siguranță. Adu-ți vocea din diafragmă, imaginează-ți un punct fix în spatele sălii și încearcă prin antrenament să te faci auzit până acolo. Asta nu înseamnă că trebuie să urli, ci pur și simplu îți modifici volumul vocii, dar păstrezi tonul. Dacă faci asta, pe durata prezentării nu te vei mai gândi dacă ești auzit de toată lumea prezentă.

Manualul de dicție Șase sași în șase saci poate fi cumpărat accesând acest link.

De asemenea, un mare avantaj ți-l va oferi faptul că îți cunoști discursul foarte bine. Astfel, vei fi mai încrezător și vocea ta va părea mult mai naturală pe scenă. În plus, încearcă să pari amuzant pe scenă. De fiecare dată când îi faci pe cei din public să zâmbească, vei prinde și mai multă încredere și șansele ca speech-ul tău să fie unul monoton și lipsit de vitalitate scad considerabil.

În concluzie, dacă tu ești conștient de forțele tale proprii și ești pregătit din toate punctele de vedere, prezentarea ta va fi un real succes.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *