Cum să introduci un invitat în timpul unei prezentări în public

Cum să introduci un invitat în timpul unei prezentări în public

Există numeroase circumstanțe: personale, academice sau profesionale care implică deseori invitarea pe scenă a unui vorbitor.

Dacă te vei afla vreodată în poziția de a chema un invitat, va trebui să faci o introducere informativă, distractivă și foarte ușor de înțeles. Urmează cu încredere pașii de mai jos și vei învăța cum să introduci un speaker care se află în postura de invitat.

Pasul 1

Învață tot ce poți despre vorbitorul pe care urmează să îl introduci. Citește cărțile scrise de acesta sau urmărește înregistrări cu speech-uri anterioare ale acestuia pentru a afla mai multe informații despre invitatul tău.

Cercetează subiectul pe care îl va aborda invitatul. Chiar dacă nu ești familiarizat cu aria de expertiză a acestuia, tot trebuie să cunoști destule informații despre subiect, în cazul în care cineva îți va adresa o întrebare după eveniment.

Apoi, află din ce motiv a fost invitat vorbitorul respectiv la eveniment, după care află dacă invitatul este un lider al industriei sau un vorbitor inspirațional. Întâlnește-te cu respectivul și intervievează-l. Pune-i întrebări care să aibă legătură cu topicul pe care urmează să îl dezbată.

Pasul 2

Creează o introducere a discursului bazată pe informațiile legate de invitatul tău. Prezintă-le oamenilor din public realizările acestuia și nu uita să menționezi motivul pentru care a fost adus să vorbească. Apoi, prezintă-le funcția și numele acestuia. Te poți folosi și de umor, dar numai în condițiile în care ai dezvoltat o relație bună cu invitatul.

Pasul 3

Exersează-ți discursul in fața oglinzii și repetă de mai multe ori numele invitatului, până ce îți va fi ușor de pronunțat.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *