Cum să înregistrezi un voice over

Cum să înregistrezi un voice over

O înregistrare de succes a unui text este reprezentată de un mesaj transmis cât mai natural. Oricine poate citi cu voce tare de pe o foaie, dar nu toată lumea poate să interpreteze cu succes un rol. De ce rol? Pentru că asta faci, joci un rol cu fiecare reclamă pe care o citești sau cu fiecare audiobook pe care îl înregistrezi.

Înainte de fiecare înregistrare încearcă să suni ca și când ai purta o conversație, ca și când ai vorbi cu un prieten, nu precum ai recita dintr-o poezie. De asemenea, este foarte important să vorbești clar și să ai o dicție bună. Aceste elemente te vor ajuta să treci prin text fără a stâlci cuvinte. Nu uita să fii întotdeauna conștient de cum sună vocea ta. Dacă vei învăța să te asculți, îți vei auzi greșelile și vei fi capabil să le repari.

Acordă o deosebită atenție inflexiunii vocii. Iar aici mă refer undele înalte si joase vocii. Variațiile dintre acestea sunt întâlnite cel mai des la începătorii care încă nu au învățat cum să jongleze cu vocea. Folosește inflexiuni pentru a sublinia cuvintele-cheie, ținând cont că acest lucru afectează într-un mod direct audiența.

ÎNSCRIE-TE ȘI TU LA CURSUL DE VOICE-OVER DIN 14-15 MARTIE 2015

Nu te grăbi. Ai grijă la viteza pe care o folosești atunci când vorbești. Dacă despre greșelile de vorbire pe care le faci îți poți da seama după ceva antrenament, la nivelul vitezei de vorbire este un pic mai greu. Înregistrează-te și ascultă-te de mai multe ori pentru a observa dacă ritmul tău de vorbire este unul prea rapid, care poate obosi audiența. Nu uita că trebuie să poți vorbi atât repede, cât și încet. Asta pentru că oricând se poate ca în aceeași zi să fii nevoit să înregistrezi o reclamă pentru un club de dance care trebuie dată pe un ritm rapid și una pentru un salon de masaj de relaxare, care trebuie dată mai lent, desigur.

Exersează volumul vocii. Este foarte important ca vocea ta să se audă puternic, asta fără să țipi. Pentru a avea un bun control al volumului vocii urmează instrucțiunile din manualul de dicție Șase sași în șase saci, scris de Carmen Ivanov. De-a lungul anilor te vei întâlni cu cazuri în care va trebui să ai un volum al vocii ridicat pentru anumite tipuri de reclame.

Dicția ta trebuie să fie una bună spre perfectă. Scapă de accentele nedorite și de greșelile de articulație. Apucă-te de cursuri de dicție pentru a-ți rezolva problemele.

Ceea ce trebuie să înțelegi este faptul că nu există o voce la care trebuie să ajungi. Vocea ta este a ta și este cea mai bună. Trebuie doar să înveți să o modelezi astfel încât să fie una excelentă.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *