Cum să începi un discurs?

Cum să începi un discurs?

Care este cea mai bună modalitate de a începe un discurs. Păi, hai să vedem.

Nu există o regulă ce stă scrisă undeva care să se aplice la toate speech-urile din lume. Nu trebuie să începeți cu o glumă extrordinară, însă este un lucru pe care nu ar trebui să îl faceți. Majoritatea vorbitorilor încep prin a povesti despre ei. Mă numesc Ion Ionescu, dețin funcția de CEO și o să vă vorbesc despre istoria companiei mele, despre diversele sucursale de prin orașele țării și așa mai departe. De obicei, toată lumea știe despre ce vorbiți, știe și cine sunteți și, mai ales, știe și despre ce urmează să vorbiți, pentru că altfel, n-ar mai fi venit să vă asculte. Este plictisitor ca cineva din public să audă lucruri pe care deja le cunoaște și este și mai plictisitor să vă apucați să vorbiți despre voi. O scurtă prezentare cred că este de ajuns.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

De recomandat ar fi ca primele cuvinte să fie unele despre subiectul principal și nu despre dumneavoastră. Spuneți ceva interesant și nu spuneți ceva despre voi. Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o fac vorbitorii în public, mai ales că oamenilor care stau în acea sală, puțin le pasă despre dumneavoastră. Tot ce vor ei este să audă lucruri interesante, relevante pentru ei și care să le ofere un beneficiu. Numai după ce ați vorbit despre ei, puteți începe să vorbiți despre voi, iar așa cei din sală vă vor asculta cu interes. Concentrați-vă pe publicul vostru încă de la început, iar restul discursului va decurge foarte bine. A da, și nu uitați să zâmbiți mereu.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *