Cum să începi un discurs în public

Cum să începi un discurs în public

Cum începi un discurs dacă ți se pare complicat să-l scrii? Ar trebui să știi că scrierea unei introduceri pentru speech-ul tău este și mai complicată.

Cele mai bune introduceri sunt cele care te ajută să atragi atenția (pozitiv!) asupra ta. Începutul unui discurs ar trebui să prindă destul de repede la public și în nici un caz nu ar trebui să fie unul care să atragă ropote de căscaturi în sală.

Cum începi un discurs?

Gândiți-vă la două lucruri separate. Vreți să vă spălați mașina și aveți de ales între o spălătorie ecologică, foarte curată, angajații sunt îmbrăcați în aceeași uniformă verde și zâmbesc mereu, iar lângă se află o altă spălătorie care nu este deloc primitoare, muncitorii sunt murdari, triști și necăjiți, iar gunoaiele te întâmpină de la intrare.

Nu v-ați mai spălat mașina până acum în niciuna dintre spălătorii. Pe care o veți alege? Mai mult ca sigur, răspunsul vostru se bazează pe prima impresie.

Aceasta este și puterea pe care o poate avea introducerea unui discurs. Preferi să asculți pe cineva plictisitor care te va face să caști sau vrei să auzi un vorbitor care este plin de entuziasm și care încearcă să atragă atenția asupra sa.

Așadar, începuturile de discurs trebuie să:

  • Atragă atenția
  • Introducă subiectul sau tema
  • Stabilească raportul între vorbitor și public

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *