Cum să începi un discurs în forță

Cum să începi un discurs în forță

Probabil ai fost deja la nenumărate cursuri sau prezentări, iar cel care ținea discursul a început să vorbească și să vorbească și să nu se mai oprească și, abia după multe zeci de minute, a început să îți atragă și ție atenția, atunci când a spus ceva relevant pentru tine sau când te-a întrebat ceva.

discurs forta

Cei mai mulți vorbitori încep un discurs printr-o prezentare a lor și a ceea ce urmează să se întâmple în orele următoare. Iar acest lucru este un pic deranjant pentru cei din sală. Nu spun că speaker-ul nu ar trebui să spună câteva cuvinte despre el la început, însă nu e în regulă ca acesta să-și spună toată istoria în fața unor oameni care poate au plătit pentru a lua loc în acea sală. De cele mai multe ori, cei care sunt în sală știu pe cine au în față și știu cam totul despre cel care vorbește, altfel nu ar fi venit să participe la seminar.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Atunci când începi un speech încearcă să fii deschis și să spui doar câteva cuvinte despre tine. Spune-ți numele, funcția și ceva relevant pentru public. Intracționează cu audiența. Adresează întrebări oamenilor prezenți în sală. Numai așa, atenția lor va fi asupra ta și nu se vor lăsa disturbați de tot felul de gadget-uri cum ar fi tabletele sau telefoanele inteligente. În funcție de cursul pe care îl susții, pregătește-ți câteva aplicații de interacțiune cu publicul. Cheamă-i în față să se prezinte și vorbește cu ei încă din primele minute.

Așa vei reuși să începi o prezentare în forță și să te faci plăcut în fața participanților din sală. Toată lumea apucă să vorbească și să se cunoască și te-ai ales și cu un început de discurs excelent.

 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *