Cum să gestionezi timpul când ții un discurs

Cum să gestionezi timpul când ții un discurs

Se întâmplă deseori, atunci când trebuie să ții o prezentare, să ți se ceară să te încadrezi într-un anumit timp. Spre exemplu, trebuie să termini tot în 10 minute sau ai exact 20 de minute la dispoziție să îți închei discursul.

De fiecare dată când ai de ținut o prezentare, cel mai bine ar fi să îți repeți discursul în fața unei camere video. Astfel, vei putea ști cu exactitate cât de mult ține speech-ul tău, însă trebuie să fii atent: pregătește-te ca atunci când ții prezentarea să dureze cu 2-3 minute în plus, pentru că așa se întâmplă de obicei, socoteala de pe video nu se potrivește mereu cu cea din viața reală și ar fi bine să îți iei o marjă de eroare. Însă dacă nu te antrenezi, nu vei ști niciodată cât de mult va dura. Mulți vorbitori de performanță preferă să-și citească în minte dinainte discursul, însă aceasta este o greșeală pentru că oamenii citesc în gând mult mai repede decât atunci când o fac cu voce tare și, astfel, riscă să nu estimeze cu exactitate timpul corect.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Pentru ca atenția ta să nu se mai concentreze pe timp, scoate-ți ceasul de la mână și pune-l pe masă. Astfel, principalul tău scop nu va mai fi acela de a te încadra în timpul dat ci de a oferi informații relevante, valoaroase celor din audiență. Decât să vorbești vreme de 5 minute și să nu te țină minte nimeni, mai bine ții o prelegere de 15 minute, iar persoanele din sală vor rămâne cu informațiile prețioase pe care le-ai prezentat.

Deci totul se rezumă la un cronometru pe care îl pornești atunci când te înregistrezi video. Așa vei ști cu siguranță cât durează discursul tău, iar publicul va putea asimila cu ușurință informațiile tale.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *