Cum să folosești umorul într-un discurs

Cum să folosești umorul într-un discurs

Chiar așa. Cum să folosești umorul în timp ce vorbești în public? Pentru început, nu trebuie să pui o foarte mare presiune pe tine.

laughing audience

Nu trebuie să fii amuzant. Trebuie să recunoaștem: cele mai multe discursuri sunt plictisitoare. Dar chiar și așa, dacă reușești să faci publicul să râdă, e un lucru bun, asta pentru că un singur lucru putem spune despre oamenii care râd. Nu dorm! Nu dorm și nici nu se dau pe smartphone-uri sau tablete. Ei chiar sunt atenți. Așadar umorul este un lucru excelent, însă este nevoie să fii atent la unele capcane.

Spre exemplu, nu începe cu: “să vă spun o întâmplare amuzantă”. De ce? Pentru că numai cei din public ar trebui să decidă dacă povestioara spusă de tine este amuzantă sau nu. Nu îți face o introducere, doar povestește și nu mai anunța că urmează să spui ceva amuzant.

Apoi, nu spune o glumă din cartea de bancuri. Nu este o idee strălucită. Încearcă să povestești o trăire amuzantă a ta, ceva real. Dacă vorbești cât mai simplu despre o experiență proprie, există șanse foarte mari să atragi atenția tuturor și, mai mult decât atât, să îi faci să râdă. Și nu uita, gluma trebuie să aibă un scop. Nu te duci la o prezentare serioasă și o transformi în spectacol de comedie. Folosește-te de carisma ta și de fiecare dată când cineva îți pune o întrebare, nu îi răspunde printr-un speech de 3 minute. Fii spontan. Glumește. Zâmbește mereu. Fii natural și încearcă să transformi discursul tău dintr-unul plictisitor într-unul benefic pentru audiență. Dacă nu-ți iese să fii amuzant, atunci măcar oferă informații interesante.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *