Cum să fii energic în timp ce vorbești în public

Cum să fii energic în timp ce vorbești în public

Indiferent de discursul pe care trebuie să-l ții, mesajul pentru cei din public va fi mult mai puternic dacă vei transmite și energia pe care o ai în acel moment.

  • Energia vine din voce. De altfel, E-ul din VOCE vine de la Energie.

Energia este determinată de intonație, de pauzele din vorbire, de volumul vocii, dar există și alte elemente pe care ar trebui să te concentrezi atunci când vorbești în public. Cel mai important este încrederea în propriile forțe. Dacă reușești să îți controlezi emoțiile și eventualele frici, vei fi un vorbitor excelent. În funcție de personalitatea ta, precum și în funcție de conținut, trebuie să ajustezi nivelurile de energie.

Exemple:

Dacă trebuie să ții un elogiu, energia ta vine din sinceritate.

Dacă trebuie să ții o ședință sau o prezentare, energia ta vine din autoritatea de care dai dovadă.

În cazul în care oferi un discurs motivațional trebuie să te folosești de dramă.

Dacă ții un toast la o nuntă, energia ta vine din emoții.

Gândește-te la un vorbitor de performanță care face totul ca la carte. Contactul vizual este perfect, volumul este potrivit, intonația urcă și coboară exact când trebuie, însă tot îți este greu de urmărit. Chiar dacă pare ciudat, totul se întâmplă din cauză că vocea este lipsită de energie.

  • Deci, cum facem ca să avem energie când ținem un discurs?

Postura

Felul în care stai și cantitatea de energie emanată au o strânsă legătură.

Postura ta afectează cantitatea de oxigen pe care o inspiri, iar oxigenul îți oferă ție abilitatea de a fi energic atunci când vorbești. Asigură-te că poziția corpului este una pozitivă și relaxată.

Încredere

Am spus-o și mai sus. Ai încredere în propriile forțe și ai încredere că ești persoana potrivită pentru a face asta. Mai mult decât atât, cei din sală sunt interesați de ceea ce urmează să spui. Cu cât arăți mai multă încredere, cu atât personalitatea ta va străluci, iar nivelurile de energie vor crește și ele.

Nu mai sta pe gânduri. Vino la un curs de dicție personalizat.

Conținut

Încrederea este dată și de conținut. Cu cât știi mai bine ce ai de zis, cu atât vei fi mai convingător și mai relaxat. Dacă ai fixate ideile principale și cunoști câteva dintre regulile de bază ale vorbitului în public, nimic nu te poate opri.

Un ultim lucru. Zâmbește. 🙂


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *