Cum să devii un voice-over profesionist

Cum să devii un voice-over profesionist

Dacă vrei să devii un voice-over excelent și să începi o carieră în acest domeniu, trebuie să știi că e un job interesant, creativ în care nu te vei plafona și care te va provoca constant. Trebuie să ai o grijă deosebită de vocea ta pentru a reuși în acest demeniu. Fără exerciții de încălzire, practică, lectură zilnică, vocea ta nu va fi capabilă să țină pasul în studioul de înregistrare. Dar, dacă vrei să devii serios în privința vocii, trebuie să faci mai mult decât să-ți antrenezi vocea.

 

↘ Trup și suflet

Nu doar vocea trebuie antrenată, deși ea rămâne instrumentul principal. Contează să fii dedicat tot timpul pentru meserie, dar nu neglija nici corpul, nici mintea. Meseria de voice-over necesită uneori să fii capabil să dai totul din tine într-un anume moment, și nu vei putea să faci tot ce îți va sta în putință dacă te simți obosit, epuizat sau neliniștit. Indiferent cât de puțin timp crezi că ai, trebuie să-ți găsești minimum o jumătate de oră destinată antrenamentului, atât vocal, cât și fizic. Niște exerciții fizice, tehnici de respirație și dicție te vor ajuta. Plus că trebuie să fii pregătit în orice moment.

Exersează dicția în fiecare zi, atât cu exerciții, cât și cu o respirație corespunzătoare. Dicția te va ajuta atât pe partea de vorbire, cât și la încrederea în sine. Și un mesaj transmis cu o dicție perfectă va fi de impact.

 

COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”

 

 

↘ Joacă-te

Nu trebuie să fii actor. Dar poți învăța de la actori o mulțime de trucuri: cum să-ți gestionezi vocea și cum să intri în pielea personajului. Abilitățile pe care le vei dobândi – vorbind cu voce tare și clar, încrederea în sine, cititul și memoratul – te vor ajuta să devenii și un actor de voce mai bun. În plus, în timp ce nu vei avea nevoie de corp atunci când trebuie să înregistrezi ceva, este un mod excelent de a ști cum să-ți folosești doar vocea pentru a aduce la viață un personaj.

 

↘ Află arta branding-ului personal

A fi voice-over este foarte distractiv, dar dacă vrei mai mult, trebuie să iei asta în serios. În calitate de voice-over independent, probabil vei fi o perioadă de timp în căutarea unui job. Dar trebuie să începi să te gândești la vocea ta ca la o afacere. A avea o voce interesantă este grozav, dar trebuie să vii cu ceva nou și original pe piață. Și să fii un profesionist.

O modalitate foarte bună de a începe este să creezi un site web care să-ți promoveze munca.

 

↘ Stabilește-ți un target înalt

Vânzarea ta include, de asemenea, și capacitatea de a produce înregistrări de calitate. Într-o piață din ce în ce mai digitalizată, este o necesitate aspectul profesional și o înregistrare de înaltă calitate. Nu poți trimite o înregistrare cu ajutorul unui telefon vechi. Investește într-un studio demo profesional. Realizează o selecție de voci care arată cât de flexibil ești, de la înregistrări în stil documentar, până la reclame.

 

↘ Îți va lua timp pentru a deveni un bun voice-over

Dacă cineva încearcă să te convingă că acest proces va fi rapid și ușor, nici măcar nu asculta. S-ar putea să ai o voce grozavă, dar asta nu înseamnă că vei deveni peste noapte cel mai bun voice-over. Doar pentru că cineva este foarte înalt, nu înseamnă că va deveni un mare jucător de baschet. Pentru a deveni un bun voice-over, vocea are nevoie de timp, de disciplină și de o pasiune arzătoare. În această călătorie vor exista multe obstacole, dar nu trebuie să lași respingerea să te oprească să devenii cel mai bun. Mulți oameni de succes au fost respinși înainte de a deveni faimoși.

Dacă vrei să fii un voice-over grozav, trebuie să știi că drumul spre a ajunge acolo este lung și necesită sudoare. Dar dacă începi călătoria cu o atitudine pozitivă și o minte deschisă, călătoria va fi mult mai ușoară.

 

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următorul curs se desfășoară în weekend-ul 08-09 decembrie 2018, la Hotel Sarroglia București, durează 12 ore și costă 150 de euro.

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *