Cum să devii relaxat când vorbești în public

Cum să devii relaxat când vorbești în public

Atunci când începi o prezentare trebuie să știi că tu ești centrul atenției. Toate privirile vor fi ațintite către tine și indiferent ce vrei să prezinți, imaginea ta va fi asociată cu ceea ce spui. Sună destul de înfricoșător, nu? Toate privirile ațintite către tine.

Tocmai de aceea ar fi bine să iei în vedere următoarele lucruri atunci când ai de ținut un discurs în fața mai multor oameni.

Haine

Se spune că haina îl face pe om. Nimic mai adevărat. Nu-ți voi spune cu ce să te îmbraci ca să ai succes, nu-ți voi spune să fii cel mai bine îmbrăcat om din sală. Dar trebuie să porți haine care să te facă să te simți în largul tău, asta pentru că dacă ești mulțumit de look-ul tău, vei prinde încredere în forțele tale și ar putea să-ți iasă cea mai bună prezentare de până acum. Și, mai devreme, când m-am referit la haine care să te facă să te simți în largul tău, nu m-am referit la pijamale.

Zâmbet

Zâmbește larg. Dacă începi să zâmbești, oamenii din public se vor simți mai bine, te vor aprecia și vor zâmbi și ei la rândul lor. Dacă oamenii din sală zâmbesc și sunt fericiți, înseamnă că și tu te vei simți bine și vei fi stăpân pe situație. Pornește tu acest ciclul al zâmbetului.

Respirație

Aici e simplu. Dacă nu mai respiri, mori. Fă câteva exerciții de respirație înainte de fiecare prezentare. Încearcă, de fapt, să faci exerciții de respirație în fiecare zi. Respirația este esențială, te relaxează și îți conferă un control personal în orice situație.

Postură

O poziție adecvată a corpului le arată celor prezenți în sală că ești încrezător și îți ajută foarte mult corpul să nu obosească. Nu pune toată greutatea pe genunchi și adoptă o postură fermă care să te facă să te simți puternic.

Subiect

Pe durata prezentării tu ești expertul. Trebuie să vorbești și să le explici oamenilor pentru că tu ești cel care deține toate informațiile. Trebuie să știi cu exactitate tot ce trebuie să spui și ce urmează să arăți. Nu fi nesigur pe tine. Nu te baza numai pe carisma și pe șarmul tău. Cu cât știi mai multe, cu atât vei fi mai sigur pe tine și mai încrezător. Fii pregătit mereu!

Și nu uita: dacă ești pus să vorbești în fața mulțimii, înseamnă că ai o oportunitate de a străluci și de a fi văzut. Respectă ceea ce trebuie să faci și vei fi respectat în timp ce faci.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *