Cum să citești natural un text de voice over

Cum să citești natural un text de voice over

Vrei să afli cum poți suna mai natural când citești un script pentru o reclamă?

Astăzi vă voi povesti o tehnică excelentă folosită de tot mai mulți voice overi care trebuie să înregistreze o reclamă, iar vocea lor trebuie să fie caldă, naturală și prietenoasă.

Scripturile de voice over pot veni în mai multe forme:

  • Stilul announcer, care este plin de informații
  • Stilul natural, care seamănă cu o conversație obișnuită
  • Stilul de retail și promo, care este plin de energie, plin de informații și de obicei este și foarte rapid
  • Stilul personajului, care presupune să intri pielea altui personaj

Toate aceste stiluri au scopul de a livra un mesaj specific pentru diferite persoane sau pentru grupuri de persoane, totul pentru a convinge întreprinderea de acțiuni. Fiecare stil în parte necesită diferite tipuri de limbaj și de structură. Însă, stilul natural, adică cel care seamănă cu o conversație obișnuită, te pune în situația de a suna ca și când cuvintele scriptului sunt cuvintele tale.

Cea mai bună modalitate de a convinge pe cineva că știi despre ce vorbești este să știi despre ce vorbești.

ÎNSCRIE-TE ȘI TU LA CURSUL DE VOICE-OVER DIN 14-15 MARTIE 2015

Iată ce trebuie să faci

Cheamă pe cineva să stea cu tine în cameră.

De fiecare dată când primești un text pe care trebuie să îl citești în stilul natural, cheamă un prieten să stea cu tine în timp ce înregistrezi. În funcție de text, pune-ți amicul să vorbească cu tine în timp ce înregistrezi și să îți pună întrebări care au legătură cu textul. Spre exemplu, trebuie să înregistrezi o reclamă pentru o firmă de grădinărit în care trebuie să spui că ai renunțat să îți mai îngrijești grădina, pentru că te-ai săturat să te tot apleci să cosești, să plivești, să te murdărești, dar că există totuși o companie pe care ai sunat-o și angajat-o să se ocupe de grădina ta, fără ca tu să mai faci vreun efort. Pune-ți amicul să te întrebe de ce nu mai vrei să te ocupi de grădinărit, cine se va ocupa în continuare de grădină și așa mai departe. După ce ai purtat conversația cu prietenul tău, înregistrează reclama și ai să vezi că va suna natural.

Desigur, nu îți imagina că de fiecare dată când vei primi o astfel de reclamă vei fi nevoit să îți chemi prietenul să te ajute. După o vreme vei reuși să înregistrezi o voce ca și când ai vorbi cu cel mai bun amic al tău.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *