Cum putem scăpa de teama de a vorbi în public? 

Cum putem scăpa de teama de a vorbi în public? 

Ei bine, soluția la această problemă nu este evitarea, ci dimpotrivă: oricare ar fi frica ta, dacă te confrunți cu ea, vei ști cum să-i faci față. Așadar, soluția numărul unu la frica de a vorbi în public este să înțelegi ce va „înlătura” acea teamă. 

  • Încearcă să-ți imaginezi cel mai rău lucru care se poate întâmpla – poate vei uita conținutul, poate vei arăta puțin ciudat, poate te vei bâlbâi, împiedica etc. Este în regulă, toți am fost acolo. Chiar nu este sfârșitul lumii. Învață din asta: nu putem vorbi niciodată de un eșec atunci când ai ceva de învățat din situația respectivă.
  • Repetă, repetă și repetă din nou. În arta vorbitului în public se vorbește despre cei trei P: PLANIFICĂ, PRODUCE (cu sensul de creează) și PERFORMEAZĂ. Așadar, înainte de a apărea în fața oamenilor, asigură-te că pregătirile și repetițiile durează cel puțin 10 ori mai mult decât prezentarea în sine.
  • Informează-te și află toate detaliile tehnice care îți vor ușura prezentarea: caracteristicile tehnice, tipurile de microfoane, lumini, unghiuri sau unde vei sta pe scenă pentru a nu fi în calea proiecției etc.
  • Nu uita, publicul este acolo pentru a te susține și oamenii vor să faci bine ceea ce faci, deoarece și timpul lor este în joc. De multe ori gândim exact contrariul. Ar trebui să devii conștient de această realitate și, ulterior, și realitatea ta va arăta diferit: schimbă felul în care privești lucrurile, iar lucrurile se vor schimba.
  • Vorbește cu cineva care te poate îndruma. Găsește acei oameni despre care crezi că sunt dispuși și capabili să te ajute să devii mai buni la a vorbi în public. Dar asigură-te că știi pe cine alegi și că acei oameni se vor concentra pe tine, nu pe a vorbi despre ei înșiși.

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Mihai Crăciun (Radio Gold FM) îți arată calea către arta vorbirii în public.

Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *