Cum pronunță o prezentatoare TV „perpetuum mobile” -VIDEO

Cum pronunță o prezentatoare TV „perpetuum mobile” -VIDEO

Una dintre fostele prezentatoare Realitatea TV, Aneta Sângiorzan,  încearcă să ne spună ceva despre „perpetuum mobile”. Mai puțin ne interesează subiectul știrii, însă interpretarea expresiei este una pe cât de originală, pe atât de tragicomică.

Spunem tragicomică pentru că e tragic să ajungi la pupitrul știrilor unei televiziuni naționale și să nu știi să citești corect perpetuum mobile, dar e amuzant în același timp să vezi cum cineva învață, probabil în direct, că există și alte expresii pe lumea asta în afară de Check In și Upload Photo on Instagram.

PERPÉTUUM MÓBILE  – se traduce cu mișcare continuă sau conform Dicționarului explicativ al limbii române cu: dispozitiv fizico-chimic capabil să funcționeze efectuând lucru mecanic sau producând energie, fără să primească energie din exterior. 2. Denumire dată unor piese muzicale instrumentale de virtuozitate, cu ritm rapid, alcătuite din note scurte și de valoare egală, a căror succesiune repetată lasă impresia unei mișcări continue. – Loc. lat.

Sursa Video: Youtube/Cronica Cârcotașilor

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *