Cum prinzi încredere în tine când vorbești în public

Cum prinzi încredere în tine când vorbești în public

Foarte puțini oameni se nasc încrezători. Cei mai mulți reușesc să devină în timp. Și tu poți face asta, trebuie să știi doar cum.

Chiar dacă tu ai impresia că ești încrezător în puterile tale, niciodată nu e de ajuns. Există mereu loc și poți fi și mai plin de încredere în tine, în ceea ce poți realiza. Atunci când trebuie să vorbești în public sau când ești într-o situație care îți cere să fii mai vizibil decât în mod obișnuit (conduci o ședință, ții o prezentare, acorzi un interviu), ar trebui să ții cont de următoarele sfaturi pentru a prinde încredere în tine. Astfel, mesajul tău va fi mai convingător și vei reuși să faci ce ți-ai propus.

Adună-ți gândurile

Omul de rând are în jur de 65 de mii de gânduri în fiecare zi, iar 85 la sută dintre acestea sunt negative. Fie că vorbim despre griji sau evenimente negative care s-au mai întâmplat în trecut, oamenii, în loc să se concentreze pe ceea ce au de făcut, se gândesc la ce n-ar trebui să se întâmple sau la ceea ce ar putea aduce un eșec. Trebuie să fii conștient că există riscul de a da greș, dar nu trebuie să-ți concentrezi gândurile și ideile asupra unui posibil eșec ci asupra a ceea ce ai de făcut. Și orice ai de făcut, fă-l bine!

Începe cu sfârșitul

Atunci când oamenii sunt întrebați ce vor să devină, ce-și doresc să fie, deseori răspunsul primit este: “nu știu”. Dacă tu știi ce vrei să faci cu viața ta și ce meserie să alegi, atunci la tine este puterea. Orice urmează să faci de acum încolo te va duce exact unde vrei să ajungi. Învață să te cunoști.

Începe ziua mulțumit

Gândește-te la lucrurile pe care le-ai realizat până acum și la munca pe care ai făcut-o și ziua ta va fi mult mai bună decât a oamenilor care se gândesc, încă din primele secunde ale zile, ce probleme au. Dacă îți vei începe ziua așa, mintea ta va fi mai deschisă și vei fi binedispus toată ziua.

Ieși din zona de confort de câte ori ai ocazia

Se spune că de fiecare dată când faci ceva de care îți era frică, brusc afli că acel lucru nu e chiar atât de rău. Nu ezita să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut sau de care îți este frică. Experimentează și te vei descoperi.

Găsește-ți un mentor

Orice ai avea de gând, trebuie să știi că și alții au mai trecut prin ceea ce treci tu acum și îți pot oferi informații prețioase și sfaturi care te vor ajuta enorm. Învață cât de multe poți de la acești oameni și fură tot ce e bun. Te va ajuta mult.

Ai grijă cu cine umbli

Trebuie să știi că persoanele cu care îți petreci timpul sunt foarte importante. Contează foarte mult ca acestea să te susțină dacă ai o pasă proastă sau să te adune de pe jos dacă ești cu moralul la pământ. Nu ezita să dai cu piciorul celor care nu pun preț pe persoana ta. Prietenii adevărați se încurajează între ei atunci când au probleme.

Odihnește-te și fă mișcare

Pentru ca tu să fii mulțumit de cum arăți, trebuie să faci mișcare. Ca să fii încrezător în tine, trebuie să fii mulțumit de cum arăți. Fă mișcare de câte ori ai ocazia. Frecventează sala de fitness și odihnește-te. Nu îți spun să dormi toată ziua. Ideea e să nu pierzi nopțile și să ai o alimentație sănătoasă, iar gândirea ta va avea de câștigat.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *