Cum ne pregătim vocea pentru sezonul rece

Cum ne pregătim vocea pentru sezonul rece

Gemoji image for :maple_leafA venit toamna! Ușor-ușor vine frigul, iar vocea noastră este supusă unor presiuni care o poate face să nu funcționeze la capacitate normală.

Sezonul rece, frigul, răcelile, gripa sunt lucruri care pot speria un voice-over. Pentru unii oameni aceste lucruri pot fi considerate normale, dar pentru un voice-over poate fi devastator. Vocea este instrumentul principal. Este cartea de vizită a unui voice-over. Așadar, trebuie protejată oricând, mai ales în aceste vremuri când temperaturile ne iau prin surprindere și nu știm cum să ne mai adaptăm situațiilor meteorologice. Secretul, dacă poți face asta, este să eviți frigul. Cum? Acordând atenție obiceiurilor zilnice poți evita o răceală oribilă și, chiar dacă vei contracta una, încearcă aceste sfaturi și idei:

 

① Bea multă apă. Tot timpul. În fiecare zi. Minimum 3 litri pe zi. În timpul iernii, aerul din interior și din exterior este mai uscat decât de obicei, astfel încât corzile voastre pot fi stresate cu umiditatea relativ scăzută. La asta se adaugă faptul că tinzi să bei multă cafea pentru a te încălzi, ceea ce te deshidratează și mai tare Deci, bea cel puțin opt pahare cu apă pe zi.

 

② Stai departe de oamenii cu răceală, gripă etc., spală-te des pe mâini, nu-ți atinge nasul sau fața cu mâinile până nu le speli bine. Mânâncă bine, dormi câte ore trebuie.

③ Dacă apar primele semne de răceală, încearcă inhalarea de aburi. Poziționează-te deasupra unei oale cu apă fiartă, cu un prosop curățat peste cap și inspiră aburii. Acest lucru va deschide pasajele sinusale, iar căldura umedă va restabili mediul sănătos al nasului, gurii și gâtului.

④ Încearcă vitamine, nutrienți:

OSCILLOCOCCINUM: dacă simți că ar putea fi gripă (dureri corporale), ia o doză de Oscilococcin. Doar în prima zi. Specialiștii recomandă acest lucru chiar dacă nu ești sigur că este gripă, întrucât nu există niciun rău luând-o.

VITAMINA C:  Vitamina C ne ajută atât la imunitate, cât și la răceli, gripă etc. Poate fi găsită sub multe forme, ne ajută să ne păstrăm vocea în cea mai bună formă.

VITAMINA D: Există o mulțime de cercetări care confirmă că vitamina D stimulează imunitatea, iar din cauza faptului că nu prea este soare în sezonul rece, avem mai puțin din această vitamină în timpul iernii.

BETA CAROTENE: (care este forma vegetală a Vitaminei A): Mănâncă o mulțime de morcovi! Serios, beta-carotenul face parte din cocktailul care te ajută să te ferești de frig.

ZINC: Ia  o pastilă de zinc la primul semn al durerii în gât sau al răcelii. Cercetările sugerează că zincul inhibă virusul rece.

 

↘ Alte opțiuni:

→ mănâncă mult usturoi și ceapă: supa de ceapă este minunată pentru expectorație, ea scoate mucusul din sistem;

→ evită zahărul și alcoolul, deoarece alimentează virusul și slăbesc sistemul imunitar;

→ ceaiuri cu lămâie, ghimbir, propolis și miere de albine;

→ pentru o tuse încearcă sirop de mure;

 

De asemenea, asigură-te că tușești ușor. Tusea și curățarea gâtului pot strânge corzile vocale, ceea ce poate desigur prelungi timpul în care vocea nu este disponibilă!

 

Dacă vocea ta este în stare perfectă, vino la un curs de voice-over.

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi. 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *