Cum ne influențează teama de a vorbi în public?

Cum ne influențează teama de a vorbi în public?

Glossophobia – teama de a vorbi în public – apare atunci când faci sau ești pe punctul de a face o prezentare orală sau de a ține un discurs în fața altor persoane. Teama de a vorbi în public este frecventă, dar nu este cea mai mare frică a oamenilor; există multe alte lucruri de care oamenii sunt într-adevăr speriați.

Să vedem câți oameni se confruntă cu teama de a vorbi în public și ce factori influențează dezvoltarea acesteia.

Câți oameni se tem să vorbească în public?

Aproximativ 75% din populație se luptă cu frica de a vorbi în public într-o anumită măsură. Asta înseamnă că peste 200 de milioane de oameni simt emoții puternice atunci când vorbesc cu alții.

 

Bărbați versus femei: cine este mai predispus la această frică?

Când vorbesc în fața unui public, bărbații se simt mai în largul lor. Un sondaj a constatat că 44% dintre femei au spus că le este frică să vorbească în public, în timp ce doar 37% dintre bărbați au fost de acord cu acest lucru.

 

Educația influențează frica de a vorbi în public?

Cu cât ești mai educat, cu atât te poți simți mai confortabil să vorbești în fața altora. Într-un sondaj, 24% dintre absolvenții de facultate și-au exprimat teama de a vorbi în public. Între timp, 52% dintre respondenții care aveau doar o diplomă de liceu au simțit și ei această teamă. 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *