Public speaking: cum îți structurezi prezentarea

Public speaking: cum îți structurezi prezentarea
În calitate de prezentator, s-ar putea să crezi că nu trebuie să petreci prea mult timp în ceea ce privește structura prezentării, deoarece ai impresia că poți livra cu ușurință.

 

Prin pregătirea structurii prezentărilor tale poți:
  • Ajuta publicul să știe în ce direcție mergi. astfel încât să fie relaxați și să asculte;
  • Simți cu adevărat încredere când vorbești, știind că ai acoperit toate subiectele;
  • Face cu ușurință orice modificări chiar și în timpul prezentării;
  • Afla cât timp îți va lua așa încât să nu te simți grăbit.

  • Iată câteva sfaturi pentru structurarea prezentărilor tale:
Fii creativ și găsește punctele cheie. Dacă ar fi să rezumi toată prezentarea la 10 cuvinte diferite, care ar fi acestea?
 Petrece timp atunci când efectuezi structura generală a discursului. Când nu știi structura și povestea, nu știi unde mergi. Un drum și o viziune clare permite publicului să se bucure de călătorie, să te asculte cu plăcere și, mai mult, să-ți cumpere produsul, dacă este vorba de vreun podus/serviciu.
 Felul cum vorbești contează mai mult decât crezi. Dicția este cartea ta de vizită. Asigură-te că ți-ai făcut încălzirea și că ai exersat exercițiile de dicție de tipul încurcă-limba.
 Notează o scurtă introducere urmată de 3 motive pentru care publicul va dori să se implice pe deplin și să-ți asculte discursul (dacă nu poți găsi niciun motiv, atunci de ce mai ții o prezentare?)
 Apoi notează conținutul care acoperă faptele și informațiile, relevanța prezentării pentru public (de ce are nevoie publicul de informațiile pe care le vei transmite?)
 Alocă timp de întrebări, apoi pregătește o scurtă concluzie.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *