Cum îți protejezi vocea

Cum îți protejezi vocea

Pentru orice vorbitor de performanță, cântăreț sau jurnalist vocea reprezintă cel mai important lucru.

Însă ce te faci dacă răcești sau răgușești și mâine trebuie să înregistrezi ceva sau ai de ținut un concert? Ei bine, mai jos am publicat o listă cu 5 sfaturi pentru a vă proteja vocea.

Ceaiul de ghimbir

Cunoscut și ca “ceaiul cântăreților”, ceaiul de ghimbir are efecte benefice pentru corzile vocale. Tot ce trebuie să faci este să tai câteva bucăți de ghimbir, să le decojești și să le pui în apă la fiert pentru aproximativ 10 minute. Puteți adăuga miere și lâmâie și gata. Ceaiul va calma durerea din gât și va îndepărta inflamația.

Fredonează ușor

Această tehnică este folosită în caz de urgență. Dacă simți o inflamație a laringelui încearcă să fredonezi un cântec foarte ușor. Însă, dacă tot nu rezolvi problema, probabil ar fi bine să îți amâni discursul sau concertul pentru o altă dată. Laringita este periculoasă pentru voce și se impune odihna.

Somnul este foarte important

Înainte de fiecare concert sau eveniment la care trebuie să îți pui vocea în valoare, trebuie să să dormi suficient cu o noapte înainte. Dacă nu ai reușit să adormi, ar fi bine ca înainte de discurs să te odihnești un pic cu ochii închiși fără să îți soliciți vocea în vreun fel.

Ai grijă la cafea și alcool

Cafeina și alcoolul pot să îți usuce gâtul, așa că ai grijă ce faci cu o noapte înainte de evenimentul tău. Încearcă să eviți aceste două lichide: cafea și alcool.

Nu intra în panică

Chiar dacă vocea ta sună bine atunci când îți repeți discursul, atunci când trebuie să vorbești în fața a 300 de oameni, emoțiile te vor cuprinde și vocea ți se va subția, asta dacă intri în panică. Secretul, desigur, este să nu intri în panică. Relaxează-te și dă tot ce ai mai bun.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *