Cum înveți tehnici de public speaking de la pisici

Cum înveți tehnici de public speaking de la pisici
Pisicile, aceste ființe blănoase care se strecoară printre picioarele noastre și care torc nestingherite făcându-ne să scoatem o mulțime de interjecții afectuoase.
Pe lângă toate abilitățile care le caracterizează, acestea demonstrează că au adevărate abilități de prezentare. Când ai dubii și nu știi la ce trucuri să mai apelezi, uită-te la pisica ta.

Iată cele mai bune practici de prezentare pe care le folosesc pisicile:

🗣 Atenție & Concentrare 🗣

Când aud punga cu mâncare sau când văd pliculețul, nicio pisică nu se lasă distrasă. Ele vor exclud tot ce se întâmplă în jurul lor și vor acorda atenția totală la ceea ce își doresc în acel moment. Scopul principal necesită atenție maximă.
Cele mai bune tehnici de prezentare:
✒ Concentrarea este importantă pentru un vorbitor. A rămâne concentrat pe prezentarea/discursul tău atunci când dezvolți ideile înseamnă că vei dedica suficient timp pregătirii și exersării și nu vei lăsa alte lucruri să-ți stea în cale și să te împiedice să transmiți exact ideea principală pentru care te afli în fața oamenilor. 
✒ Pe măsură ce dezvolți conținutul continuă să revii la obiectivul principal și la mesajul cheie pentru a asigura publicul că ceea ce susții este și realizabil.

 

🗣 Postură & Gesturi 🗣

Când pisicile încearcă să comunice, își folosesc corpurile pentru a-și sublinia mesajul. Se pot întinde pe spate cu labele în aer, comunicând că vor să se joace, pot sta îndreptate în sus, cu o lăbuță ușor ridicată atunci când cer mâncare etc.
Cea mai bună tehnică de prezentare: 
✒ Folosește-ți corpul în prezentările tale pentru a transmite implicare și energie. Stai în picioare drept și încrezător. Deplasează-te în spațiul pe care îl ai la dispoziție. Fii conștient de gesturile tale și folosește-le pentru a adăuga interes vizual cuvintelor tale. De asemenea, fii conștient de când este potrivit să stai nemișcat sau să faci anumite pauze. Corpul și gesturile tale îți îmbunătățesc mesajul pe care îl comunici.

 

🗣 Repetiție 🗣

Pisicile vor repeta aceeași acțiune până vor obține ceea ce vor. Vor plânge la picioarele tale și nu se vor lăsa până nu vor primi pliculețul mult visat. Fac tot ce este necesar până când își ating scopul.
Cele mai bune tehnici de prezentare: 
✒ Repetiția va ajuta publicul să proceseze și să absoarbă informația. Caută diferite moduri de a repeta și de a consolida mesajul cheie. Atunci când publicul aude acel mesaj de mai multe ori, îi va fi mai greu să-l ignore și mai ușor de reținut.

🗣 Flexibilitate 🗣

În ciuda concentrării lor unice și a persuasiunii, pisicile știu când flexibilitatea este cea mai bună strategie. Odată ce își dau seama că nu ai timp să stai să te joci cu ele, își revizuiesc planurile și merg să tragă un pui de somn.
Cea mai bună tehnică de prezentare: 
✒ Deși ți-ai planificat prezentarea să urmeze un anumit flux, este util să ai câteva opțiuni în caz că ceva nu merge bine. Trebuie să fii capabil în orice moment să poți să-ți modifici planul. Semnul unui prezentator experimentat este flexibilitatea. De multe ori, după ce-ți dai seama cu ce fel de public ai de-a face, îți schimbi total strategie pentru a capta toată atenția sălii. Dacă observi că publicul tău arată confuz fii suficient de flexibil pentru a ajusta ceea ce ai plănuit să faci. Ia o pauză, introduceți o sesiune de întrebări și răspunsuri, spune o poveste etc.
Cu siguranță poți învăța cele mai bune tehnici de prezentare din multe surse. Dar, dacă ești suficient de norocos să ai pisici, urmărește-le și ascultă-le cu atenție pentru că te pot învăța multe despre comunicarea eficientă.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *