Cum îmbunătățești comunicarea copilului tău

Cum îmbunătățești comunicarea copilului tău

Comunicarea cu copiii este una dintre cele mai plăcute recompense primite de părinți. Copiii învață prin asimilarea de informații obținute din interacțiunile zilnice și din experiențele petrecute nu numai cu părinții sau familia, dar și cu alți adulți și copii.

Cu cât sunt mai interactive conversațiile și jocurile, cu atât mai mult învață. Cititul cărților, jocurile de cuvinte sau simpla conversație a părinților în fața copilului îi vor construi copilului vocabularul și chiar abilitățile de ascultare.

Iată câteva sfaturi prin care îi poți îmbunătăți copilului tău comunicarea:

  • Înainte de culcare, vorbește cu el despre ce a făcut în ziua ce tocmai a trecut. Despre ce urmează să facă mâine. Spre exemplu: “Mâine va ploua. Ce planuri ai pentru mâine. În parc nu putem să mergem că ne udăm. Ce facem?
  • Joacă împreună cu el jocuri distractive ce implică imaginația. Sunteți doi super eroi care trebuie să salveze lumea. Aveți super puteri și trebuie să le descoperiți împreună. De aici încolo, te descurci. E simplu, trebuie doar să ai imaginație.
  • Citește-i copilului cartea preferată de mai multe ori. Încurajează-l să completeze cu cuvinte pe care le-a învățat din poveste. Lasă-l să-ți ”citească” el din carte, chiar dacă nu știe să citească.

Până la vârsta de 3 ani un copil trebuie să cunoască în jur de 1000 de cuvinte și să aibă în vocabular peste 200, iar în ceea ce privește pronunția, ar trebui să înțelegi ce zice în proporție de 80%.

Copiii ar trebui să folosească un limbaj liber și să înceapă să rezolve diverse probleme, să învețe concepte, să spună povești și să își știe prenumele și numele.

Comandă acum cartea de povești și manualul de dicție “Străfurnica și prietenii săi“


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *