Cum îi putem ajuta pe copii să își dezvolte creativitatea? Șapte sfaturi

Cum îi putem ajuta pe copii să își dezvolte creativitatea? Șapte sfaturi

Personalitatea se formează, aproape în totalitate, în copilărie, susțin experții. De aceea, este foarte important modul în care adulții se raportează la copil.

Cu siguranță, cele mai nepotrivite comportamente din parte oamenilor „mari”, în această perioadă de formare, sunt indiferența și agresivitatea. De asemenea, părinților nu le este recomandat nici să fie super protectivi.

Trebuie păstrat un echilibru, fiind un mod optim prin cel mic să-și dezvolte personalitatea, creativitatea și capacitatea de a relaționa cu cei din jur.

Tabără TV pentru copii

ÎNSCRIERI AICI

Iată șapte moduri prin care creativitatea va fi încurajată:

#1 Jucați-vă cu ei

Implicați-vă în jocurile celui mic. În momentul în care copilul va vedea în parintele său un partener de joacă, va dezvolta noi personaje pentru jocurile sale, intrigi și povești interesante.

#2 Explorați lumea de afară

Explorați cât mai mult în aer liber. Pe lângă efectele benefice pentru sănătate, ieșirile îi îmbogățesc foarte mult pe cei mici. O vizită la grădina zoologică, de pildă, îi va pune față în fața cu animalele pe care le cunosc probabil doar din cărțile de colorat.

#3 Timp liber

Ca și adulții, copiii au nevoie de timp doar pentru ei. Acordați-le un moment de răgaz, iar cei mici vor fi din nou pregătiți pentru a învăța lucruri noi.

#4 Un spațiu creativ

Copiii au nevoie de un loc care să le hrănească creativitatea, iar casa, mediul în care se simt confortabil și în siguranță, este locul de care au nevoie.

Le-ați putea organiza un perete pe care să deseneze și pe care toată familia să îl știe dedicat acestui scop. Astfel, cei mici se distrează, iar regula „doar pe acel perete se desenează” va lăsa neatinși ceilalți pereți din casă.

#5 Nu fiți ultra protectivi

Nu fiți ultra protectiv și evitați să le controlați prea mult activitățile. Nu-i obligați să ia cursuri de balet sau de vioară, dacă aceștia nu vor.

#6 Promovați-le pasiunile

Pasiunile copiilor au nevoie de susținerea celor mari. Dacă cel mic vrea să învețe să cânte la chitară sau vrea să învețe fotografia, nu-l descuraja. O activitate de acest fel îi va da un scop și îl va disciplina într-o oarecare măsură.

#7 Nu-i judecați

Nu-i judecați niciodată. Cei mici au nevoie să experimenteze și să o dea în bară. Când un astfel de lucru de întâmpla au nevoie să audă încurajări, nu critici. Atât copiii, cât și adulții au nevoie să privească constructiv lucrurile. Mai întâi de toate, copilul trebuie să se bucure de călătorie, nu să fie focusat pe destinație.

Cheia creativității este libertatea de explorare. Fii deschis la minte, flexibil, curios și pozitiv, iar copilul tău va observa cu siguranță aceste trăsături în tine.

FOTO: Pexels

Tabără TV pentru copii

Vă invităm în Tabăra TV pentru copii, organizată de Dicție.ro în perioada 01-07 iulie 2022 la Bușteni, județul Prahova.❗Atenție: sunt doar 30 de locuri disponibile în această tabără❗

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *