Cum faci dicție cu cel mic la tine acasă

Cum faci dicție cu cel mic la tine acasă

În această perioadă, atât părinții, cât și cei mici petrec mai mult timp împreună. Este un moment excelent de a exersa împreună cu cel mic abilitățile de vorbire, comunicare, dicție și vocabular. Mai mult, văzând că părintele lucrează alături de el, va fi mai determinat și va avea un model de urmat.

Dicție.ro îți pune la dispoziție „Pachetul de dicție pentru copii și părinți”, pachet care va îndeplini nevoile atât copilului, cât și părinților. Pachetul conține manualele de dicție pentru copii Străurnica (volumul 1 și volumul 2) și manualul de dicție pentru adulți „Sașe sași în șase saci” – de Carmen Ivanov.

Click AICI pentru a comanda Pachetul de dicție pentru copii și părinți

Am pregătit și cursuri online de Dicție la care va puteți înscrie copilul AICI. Cursurile au loc sâmbăta, sunt organizate pe grupe de vârstă și costă 250 de lei un pachet cu patru ședințe. Trainerii Dicție.ro vor aplica cele mai bune metode practice pentru îmbunătățirea vorbirii celor mici, de la provocări cu exerciții de dicție filmate la citirea cu ajutorul creionul a textelor din manualul Străfurnica și prietenii săi.

 

↘ Străfurnica și prietenii săi – Carmen Ivanov

Manualul de dicție pentru copii: Străfurnica și prietenii săi cuprinde peste 400 de aplicații practice și 20 de povești ilustrate cu exerciții de dicție ascunse în ele.

În jur de 2000 de copii sunt diagnosticaţi anual cu tulburări de vorbire sau de scriere. Pentru ei, e vital ca părinţii să-şi dea seama că lucrurile nu stau tocmai bine şi să-i ducă din vreme la un specialist. Foarte multe dintre defectele de vorbire pot dispărea cu totul prin exerciţiu sau pot fi măcar atenuate dacă sunt identificate la timp.

Ce te faci însă dacă puştiul tău nu pare să aibă mari probleme, dar parcă nici nu vorbeşte cum ar trebui? Îi e lene să pronunţe răspicat şi să-şi formuleze corect şi complet propoziţiile sau vorbeşte repede şi ciunteşte cuvintele de nu mai înţelegi nimic. Cititul cu voce tare, povestitul şi nişte exerciţii amuzante de dicţie pot face minuni.

Cine este Străfurnica?

Străfurnica este personajul care îi va introduce pe cei mici în lumea imaginară şi plină de aventuri din cele 20 de poveşti din manualul de dicţie. Intenţia mea a fost de a crea un univers nou, cu un personaj principal nemaiîntâlnit. Menirea Străfurnicii este să rezolve toate problemele prietenilor săi şi să se implice în cele mai năstruşnice aventuri. Şi evident, să te facă să citeşti de mai multe ori un paragraf, până reuşeşti să pronunţi toate sunetele.

↘ Străfurnica în căutarea Atlantidei – Carmen Ivanov

„Străfurnica, în căutarea Atlantidei” este un manual de dicție complex, care va pune la încercare micuții care se aventurează să o citească cu voce tare. Răsplata: o dicție impecabilă și un bagaj de cuvinte noi care vor îmbogăți limbajul copilului.

Mai mult, „Străfurnica, în căutarea Atlantidei” este o carte de aventuri pentru copii, plină de mister, dar cu exerciții de dicție ascunse în text, excelent ilustrată de către Radu Boeru. Manualul cuprinde pe lângă povestea Străfurnicii, sute de exerciții de dicție, de tip „încurcă limba” și o mulțime de sfaturi pentru părinți. De asemenea, aici veți găsi informații despre psihologia vocii la copii, tonalitate, ritmul vorbirii sau defectele de pronunție.

Acțiunea din „Străfurnica în căutarea Atlantidei” are loc în ocean, locul în care se întâmplă tot felul de lucruri haioase și pline de învățăminte pentru cei mici. Străfurnica va trebui să rezolve o mulțime de enigme, pentru a ajunge la destinație, iar indiciile primite sub formă de exerciții de dicție, o vor ajuta să descopere locul misterios în care se găsește Atlantida.

 

↘ Șase sași în șase saci – Carmen Ivanov

Într-o lume a comunicării calitatea vorbirii devine deosebit de importantă. Calitatea vorbirii constă în claritatea sunetelor, corectitudinea pronunţiei şi cursivitate. Pentru foarte multe persoane calitatea vorbirii este un aspect deosebit de important în profesia practicată. Tu cât investeşti în imaginea ta?

Manualul de dicție „Șase sași în șase saci” este singura carte de dicție disponibilă astăzi pe piață. Cartea vă oferă cele mai bune și cele mai noi metode de exersare a elementelor dicției: volumul vocii, ritm, pronunție, tonalitate, respirație și dificultăți de articulație, adaptate la cerințele actuale ale pieței. Totodată, în manualul de dicție „Șase sași în șase saci”, veți descoperi cea mai vastă culegere de exerciții cu peste 300 de aplicații practice. Cartea se adresează atât oamenilor pentru care vorbirea în public reprezintă o meserie: prezentatori radio-tv, reporteri, voice-overi, avocați, politicieni, purtători de cuvânt, oameni de P.R. etc, cât și celorlalte meserii. Și cei care au defecte de vorbire pot folosi această carte pentru că aici vor găsi soluțiile pentru rezolvarea acestor particularități de rostire.

Pachetul de dicție pentru copii și părinți vă va aduce împreună și exersarea și antrenamentul vor deveni cu siguranță amuzante și mai ușor de asimilat.

Click AICI pentru a comanda Pachetul de dicție pentru copii și părinți

 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *