Cum arată o zi din Tabăra TV pentru adulți

Cum arată o zi din Tabăra TV pentru adulți

Tabăra TV pentru adulți este locul în care ai ocazia să înveți tehnici de televiziune, să participi la filmări, să faci STAND-up-uri, să înveți cum stăm în fața camerei, atunci când vorbim, cum ținem microfonul, cum scăpăm de emoții, cum faci o relatare TV, lucruri noi care îți pot dezvolta abilitățile de comunicare și vorbire prin diferite metode, tehnici și prin atelierele noastre.

Pe parcursul taberei, participanții desfășoară activități de dicție, actorie, televiziune, radio, activități sportive, pictură, drumeții și, desigur, distracție și voie bună. Vor fi realizate filmări cu fiecare participant în parte la activitățile de televiziune și actorie și înregistrări audio la orele de radio.

 

În tabără vei învăța de ce este importantă dicția pentru o comunicare eficientă și o exprimare liberă, cum se realizează un reportaj, care este poziția în fața unei camere. De asemenea, prin atelierele de actorie îți vom antrena atenția distributivă, concentrarea, ritmul și vor lucra cu imaginația. În cadrul competițiilor SAFETIC se vor filma probele executate de participanți. Nu va lipsi focul de tabără și alte activități amuzante pe care le poți face într-o tabără adevărată, fix ca în copilărie.

 

Iată cum arata o zi din Tabăra TV pentru adulți:

 

Dimineață

Dimineața, în Tabăra TV, ne trezim bine dispuși și cu poftă de activități. Mergem pe terenul de sport și ne încălzim pentru ca, ulterior, să ne prezentăm corespunzător în fața camerei. Încălzirea de dimineață nu este o corvoadă, ci un mod de a ne relaxa și de a ne trezi corpul prin exerciții potrivit alese. De asemenea, la finalul încălzirii, vom dansa și ne vom distra pe ritmuri muzicale în vogă.

 

 

Atelierul de dicție

Dacă dimineață ne-am antrenat corpul, după micul dejun ne antrenăm dicția și vocea. Reportajele, filmările trebuie realizate impecabil din punct de vedere al dicției, de aceea este important să ne conștientizăm vocea și să lucrăm asupra micilor probleme ce pot apărea. Așadar, vom face exerciții de dicție, de volum, ritm, intonație, tonalitate, exerciții încurcă-limba și exerciții specifice anumitor sunete sau grupuri de sunete (exerciții pentru sunetul r, s, ș, oa, ea etc.).

 

 

De la text la cameră

De la text, știri și până la cameră nu este decât un pas. Așadar, după ce ne-am exersat dicția, trece în fața camerei pentru a realiza un reportaj sau un live (meteo, obiectiv turistic, sport etc.). Este important ca participanții să se poată concentra foarte bine pentru ca produsul final, filmarea, să fie una de excepție.

Filmările realizate sunt prezentate seara și sunt urmate de discuții și feedback. Fiecare participant are ocazia de a se vedea și de a se auzi pe filmare și, ulterior, pe baza discuțiilor avute cu trainerii, va putea aplica sfaturile primite în LIVE-urile următoare.

Pauză și momente de relaxare

Muncim, dar facem și pauză. În afara atelierelor, participanții se bucură de natură și de alte activități specifice timpului liber. Fie că preferi să citești, să joci biliard, să te plimbi sau să te odihnești, complexul este ideal pentru aceste tipuri de activități. De asemenea, acesta este amenajat cu terenuri de sport (fotbal, volei), foișoare acoperite pentru diverse activități, un loc special amenajat pentru foc de tabără și mult spațiu verde.

 

 

Atelierul de actorie

Emoțiile, atenția distributivă, concentrarea nu sunt elemente de neglijat. Așadar, la atelierul de actorie, participanții vor face exerciții preluate din arta actorului care se bazează pe atenție, concentrare, coordonare, memorie, muncă în echipă, interpretare, lecturare text de teatru etc. De asemenea, participanții pun în scenă diferite situații de viață care apoi sunt discutate.

 

Competiții sportive – SAFETIC

Concursul SAFETIC (Sport, Atenție, Forță, Echilibru, Timing, Îndemânare, Concentrare) este realizat de către trainerii Taberei TV. Participanții vor fi împărțiți în două echipe și vor avea de efectuat diferite probe, fie sportive, fie de atenție/concentrare/echilibru, unele amuzante, iar altele demne de o adevărată competiție sportivă.

Așadar, ce mai aștepți? Hai și tu în Tabăra TV Dicție.ro

 

Trainerii Taberei TV sunt:

  • Carmen Ivanov – trainer de dicție, radio și televiziune (PRO TV)
  • Alexandru Burlacu – manager general Dicție.ro
  • Dan Baltag – trainer actorie actor
  • Ruxandra Teșa – trainer actorie
  • Cristian Andrei – foto/video (Digi 24)
  • Elena Bălescu – coordonator

 

🛈 Pentru înscrieri/mai multe detalii:

Gemoji image for :telephone_receiver0728855221

Gemoji image for :e-mailcontact@dictie.ro


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *