Cum a fost în Tabăra TV: ce spun participanții

Cum a fost în Tabăra TV: ce spun participanții

Tabăra de Televiziune Dicție.ro pentru adulți din 2021 s-a terminat. A fost o săptămână plină de activități, filmări, înregistrări, drumeții și, desigur, multă distracție și voie bună. Cel mai bine e să auzim cum a fost chiar de la participanții Taberei TV:

 

Luciana Marin

O săptămână mega faină în Tabăra TV! Ce mi-a plăcut:

– experiența radioului: emisiuni, știri. Astfel am avut ocazia să-mi aud vocea în căști și să primesc feedback. Mi-am dat  seama și mai mult de impactul pe care îl are vocea mea asupra ascultătorului.

– experiența vorbitului în fața camerei TV, cu și fără prompter. Aici emoțiile mi-au pus bariere. A fost un challenge pentru mine. Colaborarea cu cameramanul a fost una de nota 10.

Orele de actorie m-au ajutat să dau frâu liber emoțiilor, să le controlez mai ușor în fața camerei TV, să mă deschid și să leg prietenii cu oamenii faini pe care i-am întâlnit acolo. Jocurile pe care le-am făcut m-au ajutat să cunosc mai bine caracterul oamenilor cu care am lucrat.

Mi-a plăcut că toate acestea s-au îmbinat cu orele de dicție: tonalitatea și vorbirea corectă sunt importante pentru mine, am putut să-mi fac o primă impresie despre oamenii de acolo. Mi-am dat seama că încă mai am de lucrat la respirație. Scopul meu este să ajung să duc frazele pe o singură respirație.

M-am bucurat de drumețiile în natură și mi-a plăcut că am realizat și reportaje pe parcursul lor. Am fost mulțumită de ce a ieșit în final! O altă experiență faină: înviorarea de dimineață pe pași de dans!

După această tabără îmi iubesc și mai mult vocea, am mai multă încredere că știu să o pun mai bine în valoare. Îmi doresc și mai mult ca vocea mea să ajungă la milioane de oameni, indiferent de mijlocul de comunicare! (asta e provocarea pe care mi-o arunc mie )

Concluzia: Mai vreau!

 

 

 

Nicol Coman

 

Tabăra de televiziune a fost una dintre cele mai minunate experiențe din viața mea. Chiar dacă programul a fost plin și am lucrat intensiv, am învățat o mulțime de lucruri noi și sunt recunoscătoare pentru ca am reușit să cunosc persoane noi și să aflu cât mai multe despre ele. În cadrul atelierelor de dicție și radio, pe lângă faptul că am acumulat diverse informații, am aflat mai multe despre cei din jur și despre noi înșine. Chiar dacă aveam mai multe filmări pe zi și spre final a devenit puțin obositor, sunt mândră de cât de mult am reușit să evoluez în acest domeniu. Pe scurt, tabăra de televiziune este una dintre cele mai interesante experiențe și nu voi uita niciodată aceasta săptămână.

 

 

 

Simona Chiriță

Tabăra TV Dicție.ro a fost pentru mine o escapadă în care am găsit voie bună, oameni simpatici și traineri pasionați de ceea ce fac. Într-o singură săptămână am învățat cum să țin microfonul, să deschid gura cât trebuie când vorbesc, dar și să fiu atentă la respirație și gestionarea emoțiilor. Echipa de la Dicție.ro a venit pregătită cu tot echipamentul necesar pentru a ne asigura toate condițiile de care are nevoie un reporter sau un DJ de radio. Mi-a plăcut că tot ce am învățat am practicat, nu am avut nevoie să luăm notițe, creionul de lemn fiind singurul instrument școlar folosit, iar cea mai interesantă activitate a fost reportajul de la Cascada Urlătoarea, unde am fost înconjurați de turiști ca niște reporteri adevărați. 🙂 Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, această tabăra e soluția perfectă! Mulțumesc, Carmen, Ruxi, Dan, Ion, Cristi și Bobby! ❤

 

 

 

Cătălina Vaida

M-am simțit foarte bine în Tabăra de Televiziune: oameni faini, activități faine, mâncare bună. Chiar simt că toate atelierele și activitățile m-au ajutat să mă dezvolt, să evoluez și asta este foarte vizibil și în reportajele la care am lucrat. Încurajez pe oricine pasionat de această parte sau pur și simplu dornic să iasă din zona de confort să participe și, cine știe, poate ne vom cunoaște în următoarele tabere!

 

 

 

 

Gabriela Ionică

Tabăra de televiziune începe dimineața la 8 cu sport și dans. Eu îmi doream să fac asta cu prietenii mei în concediu, dar nu reușim să ne motivăm. În tabără avem doi profesori minunați, Dan și Ruxi, care ne motivează să începem ziua în felul acesta combinat bineînțeles cu good vibes și distracție. Eu mi-am confirmat încă o dată în tabără că orice se poate învăța în această viață. Dacă în prima tabără am avut foarte mari emoții în fata camerelor de filmat, la cea de-a doua am filmat cu mult mai multă încredere și dezinvoltură. În tabără se fac filmări în fiecare zi și astfel te obișnuiești să îți stăpânești emoțiile și încă o dovadă pentru mine că avem un creier care se poate adapta la orice. Trebuie doar pus în situații noi, iar Tabăra TV chiar a fost ceva nou pentru mine și toți colegii mei. Și chiar și la cei mai timizi s-a văzut un progres după fiecare zi de filmare. Aceste filmări sunt bine structurate și cresc în dificultate într-un ritm bine gândit. Eu una mă simt oricând pregătită să lucrez în televiziune dacă aș vrea, iar dacă nu am să o fac, oricum am învățat mult în acesta tabăra, și cel mai important, am avut niște super profesori, colegi pe măsură și multă distracție!!

 

 

 

 

Alexandra Băniță

Iubesc să evoluez în permanență și de data aceasta am ales Tabăra de Televiziune și Dicție. Această tabără este o școală de dezvoltare personală, de introspecție, de curaj și creștere. Cel mai mult mi-au plăcut atelierele de dicție cu Dan care, pe lângă stilul lui de a preda, are ceva unic al lui care te face să înveți cu bucurie, dar și atelierele de actorie au fost fantastice. Am ieșit din zona de confort în permanență și fiecare zi a fost o provocare la filmări sau la atelierul de radio. Cristi a fost mai mult de atât – pur și simplu când ne venea să renunțăm el ne încuraja în felul lui plin de umor: să mai filmăm o dată! Tot ce s-a întâmplat în această tabără a fost la superlativ! Mă bucur că am creat această experiență comună și am cunoscut oameni noi!

 

 

Liviu Șoșea

Salutare! Numele meu este Liviu Șoșea și am participat la a 3-a tabără de Televiziune și Radio. În urmă cu 2 ani am decis să revin în țară și am hotărât să fac ce-mi place cu adevărat, adică RADIO. Visul s-a împlinit, lucrez în radio, însă a apărut curiozitatea de cum ar fi să fac și televiziune. Cu toții ne dăm „cocoși” atunci când vedem un reporterla televizor într-un LIVE sau STAND-UP care poate greșește ceva, din diverse motive (concentrare slabă, emoții, bâlbâială, condiții meteo etc.). Ei bine, m-am pus în pielea lor și am înțeles imediat prin ce trec și ce simt în momentul acela.

Experiența din tabere m-a ajutat să mă autodepășesc iar trainerii au reușit să mă scoată din zona de confort și să-mi arate cea mai bună variantă a mea.

Ce-am mai învățaț? Faptul că atunci când ești pe teren ca reporter, prietenul tău cel mai bun este operatorul și că împreună sunteți cea mai bună echipă care există pentru ca momentul să fie FLAWLESS.

„Învață ceva nou în fiecare zi”, după acest motto mă ghidez.

Chiar dacă fac radio zi de zi, întotdeauna vei avea ceva de învățat de la oameni care au experiență de radio de peste 20 de ani. Asta clar că e ca o gură de ”oxigen” , pentru a-țiîmprospăta ”skillurile” de radio.

Pe lângă cele 7 zile de training intensiv de TV și RADIO, mai cunoști oameni faini, diferiți și înveți să te adaptezi situației.

Dacă vrei să simți emoția de TV și RADIO, încearcă pe pielea ta! Înscrie-te la următorul curs de RADIO sau la cursul de MEDIA TRAINING. O poți privi ca pe o provocare cu tine!

 

 

 

Iuliana Caraghin

Punctele tari ale taberei TV de la Bușteni au fost: am cunoscut oameni noi, de aceeași vârstă cu mine și cu preocupări comune; am început fiecare zi cu mișcare, ghidați de Dan și Ruxi; am desfășurat activități de dicție și actorie; am învățat tehnici de televiziune de la Ion Alexandru și Carmen Ivanov. Abia aștept să primesc materialele audio și foto realizate în tabără. Pentru mine „înviorarea” și dansul de dimineață erau punctul de climax al zilei. Mi-a plăcut la actorie când mi-am prezentat public monologul la care am lucrat târziu în noapte, de la 1 la 2 p.m. Bobby a făcut din noi niște „oameni de radio”, iar pe mine personal m-a învățat să îmi modulez vocea „cu un zâmbet”. Cameramanul și fotograful nostru, Cristian Andrei, ne-a fost mereu de ajutor și a căutat să comunice și la un nivel personal. Lucrul acesta este foarte important întrucât astfel se creează relațiile umane, într-un mod personal și nu printr-o atitudine impersonală. 

 

 

 

Andreea Scorțaru

M-a ajutat să mă cunosc mai bine. Să accept/înțeleg că atunci când pășesc într-un loc nou mă comport speriată. Am învățat să gestionez mult mai bine emoțiile și să văd unde mai am de lucrat la mine. În ultima tabără, când am făcut pentru prima dată radio, deși am fost speriată, că deh, subconștientul lucrează, am gestionat mult mai bine emoțiile. Voi mai participa și la următoarele tabere. Distracție și dezvoltare personală.

 

 

 

Ștefania Dincă

Bună, numele meu este Ștefania și aș dori să spun câteva lucruri despre cum am decis să particip la Tabăra de Televiziune Dicție.ro și ceea ce am învățat în cele 7 zile. În primul rând, mi-am dorit foarte mult să aflu cât mai multe informații despre tot ceea ce înseamnă „televiziune”, informații care mă vor ajuta pe viitor. În cadrul Taberei am învățat că interacțiunea cu ceilalți este foarte importantă, iar datorită socializării într-un cadru prietenos și cunoașterii a cât mai multor noi persoane mi-am îmbunătățit abilitățile de comunicare. Acumularea informațiilor și oportunitatea de a învăța într-un cadru plăcut, a făcut ca această tabără să fie exact ceea ce îmi doream „să urmez”. Activitățile derulate aici au fost gândite în așa fel încât au fost favorabile atât cunoașterii personale, cât și a cunoașterii, dezvoltării și motivării lucrului în echipă. Trainerii sunt foarte înțelegători, răbdători și cu perseverența specifică lor, au reușit să ne motiveze în totalitate, în așa fel încât să ajungem fiecare dintre noi la cea mai bună versiune a noastră. Cu siguranță voi mai reveni în viitor și la alte tabere organizate de către cei de la Dicție.ro

 

 

 

Diana Valenciuc

Personal m-am simțit foarte bine în Tabăra de Televiziune și Radio. Activitățile au fost pe măsură, foarte distractive și constructive. Staff-ul este alcătuit din oameni faini, plini de viață și dornici de a ne învăța mereu lucruri noi. Mâncarea este foarte bună. Chiar dacă suntem mulți și diferiți, putem învăța lucuri noi în aceeași măsură și să alcătuim o adevărată echipă.

 

  • Dacă vrei să participi la mai multe proiecte organizate de Dicție.ro vezi ce ți-am pregătit:

ÎNSCRIERI AICI

 

Toamna anului 2021 te așteaptă cu o mulțime de cursuri și activități. Chiar dacă a fost o perioadă mai agitată, Dicție.ro revine în forță și îți pune la dispoziție o serie de cursuri și activități care cu siguranță sunt pe gustul tău și te vor ajuta să aprofundezi anumite cunoștințe, să înveți lucruri noi, să te dezvolți pe plan personal și să evoluezi.

CURS DE DICȚIE DE GRUP

Cursul complet de dicție vă oferă ocazia de a diagnostica și rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care vă confruntați. Pe parcursul a cinci sesiuni dedicate, a câte 120 de minute, trainerii Carmen Ivanov și Mihai Crăciun vor depista particularitățile dumneavoastră de rostire și vă vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele dumneavoastră de dicție.

În urma asumării noțiunilor teoretice și a aplicațiilor, participanții vor înregistra audio o reclamă comercială, un discurs și un voice-over pentru o știre de televiziune.

Perioadă de desfășurare: 14 septembrie – 12 octombrie 2021

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

☎ 0728855221

 

CURS DE ACTORIE ȘI DEZVOLTARE PERSONALĂ

Cu ajutorul cursurilor de actorie înveţi să te exprimi mai bine, mai puternic, mai nuanţat, atât verbal, cât şi corporal. La cursuri vei lucra în echipă, deci vei învăţa să colaborezi mai bine, să ai încredere în ceilalţi şi în tine. Cursul se adresează celor care vor să se dezvolte printr-o metodă amuzantă și complexă într-un timp scurt.

Vom face dicție și actorie și improvizație bazate pe tehnici preluate din arta actorului. Cursul se va încheia cu o serie de spectacole suținute chiar de către studenți.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

☎ 0728855221

 

CURS DE DICȚIE PERSONALIZAT

Folosind metode unice de exersare a dicției, cursul se adresează celor care vor să-și îmbunătățească abilitățile de vorbire, să își corecteze pronunția sau să-și perfecționeze tehnica lecturii în fața microfonului.

Cursurile de dicție se adresează persoanelor care, prin natura muncii lor, trebuie să aibă un discurs clar, corect și cursiv.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

☎ 0728855221

 

 

CURS DE DICȚIE PERSONALIZAT ONLINE

Folosind metode unice de exersare a dicției, cursul se adresează celor care vor să-și îmbunătățească abilitățile de vorbire, să își corecteze pronunția sau să-și perfecționeze tehnica lecturii în fața microfonului. Acum poți face acest lucru și online. Un trainer te va asista pe tot parcursul ședințelor și te va ajuta să depășești orice obstacole care pot apărea în vorbirea ta.

Cursurile de dicție se adresează persoanelor care, prin natura muncii lor, trebuie să aibă un discurs clar, corect și cursiv.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

☎ 0728855221

 

 

CURS DE RADIO

Dacă ți se pare fascinantă o carieră în radio, Dicție.ro îți deschide calea pentru asta! Am deschis grupele pentru cursurile de radio din septembrie 2021. Fie că dorești să prezinți știri sau că dorești să fi animator (DJ de radio) trebuie să ai o pregătire în ceea ce privește modul în care vorbești și modul în care scrii știrile sau intervențiile ce urmează să fie prezentate în direct.

Pe parcursul celor 3 luni de curs vei învăța Radio de la profesioniști din cele mai bune Radiouri din România, care sunt gata să-ti spună și să-ți arate tot ce știu:

Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA), Alex Tuhuț (Radio Kiss FM), Mihai Crăciun (Radio TANĂNANA), Petru Stratulat (Radio Europa FM), Vlad Conovaru (Radio TANĂNANA).

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

☎ 0728855221

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

☎ 0728855221

 

CURS DE DICȚIE ȘI PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

☎ 0728855221

 

 

MEDIATRAINING

Cursul de Mediatraining se adresează persoanelor care au de susținut prezentări video sau audio și, prin natura profesiei, sunt nevoite să aibă o vorbire clară, corectă și cursivă și care doresc să își îmbunătățească abilitățile de vorbire în fața camerelor de luat vederi.

Trainingul își propune să familiarizeze participanții cu elementele teoretice și practice ale vorbirii corecte. Cursul are două componente:

  • DICȚIA ce conține multe exerciții de corectare a pronunției, exerciții pentru respirație, pentru controlul volumului vocii și exerciții care îmbunătățesc per ansamblu vorbirea;
  • FILMĂRILE în studioul virtual sau pe teren ce vizează practica citirii la prompter, atitudinea în fața camerelor, gestica și mimica prezentatorului. Trainingul este 100% practic și include foarte multe exerciții, studii de caz, jocuri de rol menite să contribuie decisiv la îmbunătățirea abilităților de prezentare.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre Atelierul de Storytelling

☎ 0728855221

ÎNSCRIERI AICI

 

 

Te așteptăm la cursuri!

Cursurile se desfășoară la sediul Dicție.ro din Strada Tache Ionescu nr. 05, ap 01, București.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *