Cu ce ne îmbrăcăm când trebuie să ținem un discurs?

Cu ce ne îmbrăcăm când trebuie să ținem un discurs?

Atunci când vorbești în fața oamenilor, trebuie să conștientizezi că cei prezenți nu vor fi atenți doar la ceea ce spui. Când apari în fața lor, în mod sigur vei fi urmărit cu mare atenție, iar cocktail-ul format din cuvinte-voce-aspect îi va face pe cei din jur să tragă concluzii cu privire la tine și la mesajul pe care îl transmiți. Tocmai de aceea hainele pe care le alegi când trebuie să ții un discurs sunt foarte importante.

Cu toții știm că atunci când vorbești în public mesajul este crucial. Așadar, vocea, gesturile, gramatica, mișcările, stilul, hainele, adunate la un loc alcătuiesc impresia finală pe care o lași.

Pe durata unei prezentări hainele vorbesc despre tine și, automat, este implicat și mesajul transmis de vorbitor. Așadar, nu trebuie să subestimezi niciodată importanța lor. Îmbrăcămintea face parte din brand-ul tău, iar dacă aceasta nu reprezintă mesajul pe care vrei să îl transmiți publicului, atunci impactul total va fi mult mai slab.

Indiferent dacă îți place sau nu, tu ești propriul tău brand. Pentru a fi văzut ca un expert, îmbracă-te astfel încât să întruchipezi aspirațiile audienței. Nu fugi de sacou sau de pulover. Avem noroc pentru că pe piață cântărește mult influența conferințelor desfășurate în Silicon Valley, acolo unde costumele au fost înlocuite de tricouri de hipsteri și de cămăși cu mânceci suflecate. Aerul casual este din ce în ce mai prezent și nu putem spune că e chiar un lucru rău. Parcă ne-am săturat să vedem peste tot numai oameni îmbrăcați la 4 ace care transpiră pe scenă, abia așteptând să se încheie conferința.

Vrei să îți schimbi job-ul sau vrei o promovare? Urmează un curs de dicție.

În concluzie, felul în care te îmbraci este esențial pentru vorbitul în public.

Foarte important: îmbracă-te cu ce te simți cel mai bine. Trebuie să îți placă ceea ce porți. Altfel, te vei simți inconfortabil pe scenă și s-ar putea să nu dai tot ce ai mai bun din tine.

Cel mai important lucru…

este zâmbetul tău. Oamenii încrezători arată bestial!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *