Cine este vocea SIRI?

Cine este vocea SIRI?

Vorbind despre voce și aplicații care folosesc vocea, inevitabil ne apare în minte SIRI. Trebuie să știi cine este în viața reală Siri. Necunoscută timp de mulți ani, Susan Bennett s-a dezvăluit în cele din urmă într-un interviu acordat CNN în urmă cu câțiva ani. Este incredibil să vezi vocea în persoană. Iată apariția ei în cadrul emisiunii:

Relația dintre Susan și Apple a început cu un proiect text-to-speech al ScanSoft de la Apple în 2005, înregistrând diverse cuvinte, 4 ore pe zi, timp de o lună. Mai târziu, aceste înregistrări au fost legate între ele pentru a forma diverse propoziții și fraze, pentru a se ajunge la ceea ce știm azi ca fiind vocea lui Siri. Spre deosebire de Microsoft, Apple nu a oficializat faptul că Susan este vocea lui Siri, cu toate acestea, se confirmă că Susan Bennett este într-adevăr 100% Siri.

Asta nu a fost prima dată când vocea lui Susan a fost folosită pentru a ajuta consumatorii și utilizatorii diverselor tehnologii. Primul ei mare succes a fost cu „First National Bank of Atlanta” ca voce a „Tillie the All-Time Teller” – primul bancomat interactiv (ATM). Apoi a continuat să fie vocea „Delta Air Lines” și câtorva diverse programe de navigare GPS și sistem telefonic.

Acestei actrițe de voce cu peste 40 de ani de experiență i s-a părut „înfricoșător” prima dată când și-a auzit vocea într-un sistem interactiv, dar acum este obișnuită și declară că ea și Siri sunt prieteni.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *